Obrenovac, 22.02.2020

Uređenje starih objekata Doma zdravlja Obrenovac (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.10.2019.
Zamenjen je krov na objektu u kojem se nalaze uprava, stomatologija, pedijatrija i apoteka

Foto:lokalnenovine.rs
Pored toga što radovi na izgradnji novog krila ”D” Doma zdravlja ”Obrenovac” ulaze u završnu fazu, rukovodstvo ove ustanove nastoji da očuva i stare objekte. 

Na objektu u kojem se nalaze uprava, stomatologija, pedijatrija i apoteka zamenjen je krov, a pristupilo se i uklanjanju grafita, u šta se danas lično uverio i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

"S obzirom da se uređenje kompleksa Doma zdravlja privodi kraju ja bih apelovao na sve sugrađane, da ovu lepu zgradu i da ovu prethodnu zgradu koja je takođe lepa, jeste stara ali je lepa, da je ne ružimo sa grafitima i da čuvamo lepotu našeg Obrenovca", rekao je Čučković i dodao da je ceo kompleks pokriven video nadzorom.

"Nećemo samo da molimo, već će novčano i žestoko biti kažnjeni počinioci ili njihovi roditelji ako su maloletnici u pitanju. Lepota Obrenovca se vidi sa krova novog objekta, a novi objekat treba da bude na ponos svih Obrenovčana", istakao je predsednik opštine Obrenovac.

"Pored toga što radimo novo krilo Doma zdravlja, trudimo se da očuvamo i stare objekte. Stari objekat je godinama prokišnjavao, imali smo probleme, jer nekada u kišnim danima zbog vlage nismo ni mogli da upotrebljavamo stomatološku opremu", navodi direktor ove ustanove, dr Obrad Isailović.

Dr Isailović kaže da će se obnoviti i vozni park sa dva nova sanitetska vozila sa kompletnom opremom za transport najtežih bolesnika, kao i sa još pet putničkih vozila za vožnju pacijenata sa hemodijalize.

Dr Rade Milošević, načelnik Službe za hitnu medicinsku pomoć, rekao je da je 99 odsto radova na novom objektu završeno.

"Trenutno se uređuje prostor okolnih zelenih površina i prilaza. Za 5 do 7 dana očekujemo da krenemo sa nameštanjem objekta, kupljena je nova oprema, novi nameštaj, kreveti su prilagođeni svim vrstama korisnika, imaju elektropodešavanje visine, tako da mogu i teško pokretni pacijenti i oni sa invaliditetom da se lagano smesete na njih. Pored svakog kreveta biće kompletna oprema od EKG-a, aspiratora, inhalatora, defibrilatora to će sve biti vezano u jedan centralni monitoring i biće nivo A kao u uregentnim jedinicama velikih bolničkih centara", naveo je Milošević i naglasio da će kadar koji koristi opremu dodatno biti obučen kako bi mogao da se nosi sa novim tehnologijama i da usluge koje pruža pacijentima zaista budu na visokom nivou.

Podsetimo, plan je da u novo krilo, ukupne površine 2000 kvadrata, budu smeštene hitna služba, služba za zdravstvenu zaštitu odraslih i služba za kućno lečenje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE