Obrenovac, 06.04.2020

OBELEŽEN DAN OPŠTINE OBRENOVAC


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 21.12.2019.
Pre 160 godina Palež je postao Obrenovac

Foto:lokalnenovine.rs
U pozorišnoj sali Doma kulture svečanom akademijom i dodelom priznanja zaslužnim građanima obeležen je Dan opštine Obrenovac. Veliki jubilej, 160 godina od trenutka kada je knez Miloš Obrenović dozvolio da se varoš Palež nazove po njegovom prezimenu, proslavljen je prigodnim programom i koncertom hora „Viva Vox“.

Prisutnim građanima i gostima obratio se predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković. On je rekao da su sve aktivnosti i razvoj našeg grada usmereni isključivo ka tome da zadrže mlade u Srbiji i pruže im adekvatnu budućnost.

"Jako je važno da pred sebe danas stavimo dva cilja, jer ako me pitate zašto ne likujemo nad rezultatima koji su vidljivi na svakom koraku, ja imam kontra pitanje - kome i za koga se sve to radi danas? Kome i za koga, kada je u Srbii postalo moderno napustiti svoju zemlju. Mi ovde u Obrenovcu, u jednom malom, ali razvijenom gradu Srbije, ćemo stati u borbu da se stvore uslovi i motivišu mladi ljudi da ostanu u svom gradu i kraj svojih ognjišta“, poručio je Čučković.

On je napomenuo da će se konkretnim merama i u narednom periodu raditi na podsticanju nataliteta, razvoju privatnih preduzeća u Obrenovcu, kao i mnogim drugim aktivnostima koje odgovaraju na zahteve građana.

Direktor „Elektroprivrede Srbije“ Milorad Grčić podsetio je prisutne na brojne uspone i padove, ali i marljive Obrenovčane bez čijeg truda Obrenovac ne bi izgledao ovako kako izgleda danas.

„Naši koraci će biti sve krupniji i nastavićemo da radimo ono što je započeto - da Obrenovac postane grad za 22. vek. Siguran sam da svako u Obrenovcu ima ovu želju i da ćemo svi zajedno, u svakoj sferi života, uspeti da gazimo ovim koracima, a najbolje će se to pokazati ako naredne generacije budu ponosne na nas", rekao je Grčić.

I ove godine dodeljena su specijalna priznanja zaslužnim građanima Obrenovca - Slobodanu Brankoviću, generalnom sekretaru Atletskog saveza Srbije, bivšem atletskom reprezentativcu i nosiocu evropskih medalja, Vuku Todoroviću, reprezentativcu Srbije u odbojci, Gojku Vujiću, profesoru istorije i dugogodišnejm direktoru obrenovačke gimnazije, Nadeždi Prvulović, profesorki matematike, Areseniju Mihajlovskom, vlasiniku psolastičarnice „Pčela“, Kulturno-umetničkom društvu „Prva iskra“ iz Bariča i Centru za očuvanje tradicije i kulture „TENT“.

Nagrada „Policajac godine“ uručena je Zoranu Simiću, dok je titulu „Vatrogasac godine“ poneo Slavko Minić.

Tokom večeri Obrenovčanima je prikazan i istorijsko-dokumentarni film u produkciji RTV Mag, koji je predstavio Obrenovca tokom 160 godina. Nakon svečane akademije, a kao poklon prisutnim građanima, održan je koncert hora „Viva Vox“.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE