Obrenovac, 19.06.2019

Čišćenje divlje deponije u Drenu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 09.11.2018.
Od početka godine na teritoriji opštine Obrenovac očišćeno je više od 50 malih i 20 velikih deponija

Foto:Printscreen
Sveobuhvatna akcija uklanjanja dviljih deponija, koju sprovode Gradska opština Obrenovac i JKP ”Obrenovac”, danas je nastavljena u mesnoj zajednici Dren. Paralaleno sa ovim radovima čisti se deponija na putu za Banjane i Vukićevicu.

Dragan Jovanović, predsednik Saveta mesne zajednice Dren, rekao je da ova deponija godinama predstavlja problem svim meštanima, zbog čega je posebno istakao značaj čišćenja iste. On je ovom prilikom uputio apel sugrađanima da ne bacaju otpad na mesta koja za to nisu predviđena. Jovanović je najavio i početak radova na krpljenju i uređenju puta od ulaska u Dren do Iverića.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković podsetio je da je opština pokrenula akciju čišćenja još u Mesnoj zajednici Konatice i da su mašine danas stigle na drugi kraj grada kako bi očistile još jednu deponiju. On je istakao da ovakve deponije predstavljaju veliku opomenu i dodao da ponekad i kazne ne mogu da promene stanje, dok se svest sugrađana o zaštiti životne sredine ne promeni.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Aleksandar Pantelić rekao je da je opština Obrenovac oformila komisiju sa ciljem da se komunalni red podigne na znatno viši nivo. On je još jednom podsetio na prioritetne zadatke te komisije, među kojima su uz čišćenje deponija, aktuelna pitanja problema pasa lutalica i nepropisnog parkiranja u gradu.

"Od početka godine na teritoriji opštine Obrenovac očišćeno je više od 50 malih i 20 velikih deponija. Meštani Drena imaju velike kontejnere, koji se redovno prazne i na tim mestima mogu odlagati svoj otpad. Takođe, svake prve subote u mesecu JKP organizuje akciju besplatnog odvoženja kabastog otpada", kazao je Branislav Vilotić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE