Obrenovac, 18.01.2020

Poljoprivredno-hemijska škola proslavila 28. rođendan


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 09.10.2018.
Proslava je upriličena na prostoru školske ekonomije u Grabovcu

Foto:lokalnenovine.rs
Poljoprivredno-hemijska škola u Obrenovcu proslavila je danas svoj 28. rođendan. Na prostoru školske ekonomije u Grabovcu značajan datum obeležen je prigodnim programom u prisustvu nastavnika i učenika ove škole, ambasadora Republike Kube Gustava Trista del Todoa, ambasadorke Venecuele, prof. dr Die Nader de El-Andari, predstavnika Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja, mnogobrojnih gostiju kao i predstavnika Gradske opštine Obrenovac.

Prisutnima se obratio i direktor škole Dragoljub Zlatanović, rekavši da Poljoprivredno-hemijska škola u Obrenovcu postoji već 28 godina.

"Mi imamo 560 učenika i 91 zaposlenog, a u Grabovcu naši učenici i nastavnici obrađuju 93 hektara zemlje. Među prvim školama smo prošli reformu obrazovanja, izuzetno smo se poneli, kao i svi oko nas, za vreme poplava i osposobili smo školu u najbržem roku da naši učenici ne bi izgubili ništa od obrazovanja. Rezultate našeg rada je ocenila Komisija za eksterno vrednovanje, i kada dobijete najveću ocenu to je samo putokaz kuda treba da idete, naravno, i veliko opterećenje je to održati, ali podigli smo lestvicu i mislim da će u narednom periodu ona biti sve viša i viša. To ne možemo sami, pre svega, ne možemo bez lokalne samouprave", rekao je Zlatanović i zahvalio se predsedniku Gradske opštine Obrenovac Miroslavu Čučkoviću na dosadašnjoj pomoći školi.

Čučković je, u ime svih građana Obrenovca, čestitao školi rođendan i istakao da ga posebno raduje što na proslavi vidi veliki broj predstavnika privrednih subjekata.

"To znači da smo uspeli da obrazovanje i privreda rade zajedno kako bi svi ovi mladi ljudi, kada steknu diplomu, imali mogućnost da se zaposle i ostvare svoje profesionalne ambicije vrlo brzo nakon završetka školovanja. Mi smo poznati po tome što proizvodimo više od 50 odsto struje u Srbiji, što imamo najveću fabriku u automobilskoj industriji, a svakako treći stub našeg razvoja je naša poljoprivreda", kazao je Čučković i najavio da će u petak svoju probnu proizvodnju pokrenuti još jedna fabrika.

"Uspeli smo u nameri da za mlade ljude iz ove škole otvorimo još jednu fabriku iz ove struke, to je najmodernija fabrika za preradu soje u Srbiji", dodao je Čučković.

On je, takođe, dao reč da će Gradska opština, u finansijskom smislu, podržati izgradnju škole, odnosno internata u centru Obrenovca za učenike Poljoprivredno-hemijske škole.

Nakon svečanog dela, održane su prezentacije rada školskih sekcija Poljoprivredno-hemijske škole pod nazivom ”Škola bez zidova”.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE