Obrenovac, 14.07.2020

Obrenovački osnovci raspust provode na planinama


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.02.2020.
Više od 150 mališana jutros je krenulo put Goča i Divčibara u sklopu programa 'Eko kampovi'

Foto:lokalnenovine.rs
Učenicima iz obrenovačkih škola omogućeno je da sedam dana zimskog raspusta provedu potpuno besplatno na najlepšim srpskim planinama. Pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac, Dragan Blažić rekao je da su danas na put otišli učenici OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" kao i učenici škola iz Draževca i Grabovca.

"Prvi dan zimskog raspusta i odmah velika radost za naše mališane. Raduje nas da će imati priliku da vide sneg i da ih tamo čekaju odlični uslovi za boravak. Na njima je da se druže i odmore, a mi smo tu delujemo preventivno na zdravlje naših mališana", kazao je Blažić i naglasio da će ukupno 1000 mališana tokom zimskog raspusta otići na klimatski oporavak.

Program "Eko kampovi" se realizuje od 2012. godine i jedinstven je u Srbiji, a Uroš Mirićić iz Kabineta predsednika Gradske opštine Obrenovac, objasnio je da postoji još programa koji obuhvataju ostale starosne kategorije.

"Do sada smo imali više od 25 000 dolazaka naših najmlađih na najlepše srpske planine. Uz ovaj program jedinstevni smo i po programu "Eko dinar" i na taj načn brinemo o zdravlju naše dece. Pre samo nekoliko dana potpisani su ugovori sa klubovima i više od 2800 dece imaći priliku da se i u ovoj godini besplatno bavi sportom. U narednim mesecima nastavaljamo sa besplatnim izletima za penzionere, juče smo raspisali nagrade za najbolje studente, a početkom avgusta najbolje maturante vodimo na Zakintos. To je dokaz da podjednako vodimo brigu o svima i da su naši sugrađani naša najveća investicija", naveo je Mirićić.

Program se realizuje u saradnji sa "Centrom dečjih letovališta i oporavilišta Beograd" i podrazumeva sedmodnevni boravak na planinama za sve učenike nižih razreda obrenovačkih osnovnih škola tokom zimskog, vaskršnjeg i letnjeg raspusta. "Eko kampove" u potpunosti finansira Gradska opština Obrenovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE