Obrenovac, 05.07.2020

Obrenovački osnovci na najlepšim planinama Srbije


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 04.02.2019.
Realizacijom programa 'Eko kampovi' put Tare i Bukulje jutros je krenula grupa od 400 mališana

Foto:Printscreen
U okviru programa ”Eko kampovi”, put naših najlepših planina, Tare i Bukulje, jutros je krenula druga grupa od 400 obrenovačkih učenika. Besplatan sedmodnevni boravak na Rudniku, Goču, Bukulji, Tari i Divčibarama za sve učenike nižih razreda obrenovačkih osnovnih škola tokom zimskog ili letnjeg raspusta omogućila je Gradska opština Obrenovac.

Dragan Blažić, pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac, rekao je da je prva grupa mališana, koja je program otpočela u subotu, poručila da su prvi utisci i više nego dobri.

"Prva grupa, koja je krenula u subotu, ima više nego dobre impresije, sneg je danas ponovo počeo da pada tako da decu čeka zimska čarolija, animatori, rekreatori… Danas je krenula druga grupa mališana po programu Eko kamp za zimski raspust, njih preko 400 iz škole ”Jovan Jovanović Zmaj” i škole ”Živojin Perić” u Stublinama", kazao je Blažić i dodao da je 1500 mališana odlučilo da deo svog zimskog raspusta provede na eko kampu.

On je ovom prilikom najavio da se novi polasci mališana očekuju i sutra, zatim 8, 10. i 11. februara.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković je nešto kasnije ispratio još jednu grupu dece koja je krenula na put.

"Generacija koja je pre nekoliko godina krenula na zimovanje i letovanje, to su danas punoletni momci i devojke i najlepše što pamte iz svog detinjstva su ove ekskurzije i boravak na našim najlepšim planinama. To je i bio naš cilj, da se probudi solidarnost kod dece, da se izjednače razlike između onih koji imaju novca da odu negde i onih koji možda nemaju, da deca sa sela zajedno odlaze sa decom iz grada. Dokaz za to je da danas idu zajedno deca iz škola ”Prva obenovačka”, ”Jefimija” i deca iz škole u Skeli. Naš cilj je da se mališani nagrade za veliki broj petica koji su u njihovim knjižicama kao i da se roditelji odmore i iskoriste ovih sedam dana", rekao je Čučković.

Kroz program koji se sprovodi već osam godina realizovano je 20 000 individualnih odlazaka i 130 000 dana provedenih u zdravom okruženju.

"To je nešto na šta smo najviše ponosni i moram priznati da je ovo definitivno najlepši deo posla svih nas koji radimo u opštinskoj administraciji", rekao je direktor JP SKC "Obrenovac" Ivan Jegorović.

Aktivnost odlazaka mališana na klimatski oporavak realizuje se od 2012. godine i ovaj projekat je jedinstven u Srbiji.

Najmlađe Obrenovčane u odmaralištima čekaju brojni edukativni i zabavni sadržaji. Deca će tokom svog boravka imati ekološke radionice, ekološke kvizove, upoznavati se sa okolinom i geografskim područjem.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE