Obrenovac, 15.02.2019

DR┼ŻAVI OD KOCKARNICA I KLADIONICA 25 MILIONA EVRA


Izvor: Kurir,Lokalne novine | Obrenovac, 01.02.2018.
Redak biznis u kom nema dugova, ali imaju veliki problem

Foto:Dado ─Éilas


´╗┐

Kompanije ─Źlanice Udru┼żenja prire─Ĺiva─Źa igara na sre─çu (UPIS), koje pokrivaju oko 55 odsto tr┼żišta u toj oblasti, prošle godine je na ime svih vrsta poreza, taksi i naknada u dr┼żavni i bud┼żete lokalnih samouprava uplatile su 25 miliona evra, izjavio je direktor te asocijacije Rade Karan.

Samo u proteklih pet godina na ime svih fiskalnih i parafiskalnih nameta dr┼żavi je upla─çeno više od 80 miliona evra, a kompanije ─Źlanice UPIS nemaju nijednog dinara poreskog duga, redovno servisiraju sve obaveze prema dobavlja─Źima i tako im omogu─çuju normalno poslovanje, rekao je Karan novinarima.

Kako je istakao, kompanije ─Źlanice UPIS su i u ote┼żanim uslovima poslovanja uspele da broj zaposlenih pove─çaju za 1,5 odsto, uglavnom sa mladim IT stru─Źnjacima.

Karan je ukazao na problem iznosa lokalnih komunalnih taksi, koje su u poslednje tri godine pove─çane pet puta, i upozorio da je ta odredba o pove─çanju protivustavna, jer su prire─Ĺiva─Źi igara na sre─çu diskriminisani u odnosu na druge privredne delatnosti.

Prose─Źna taksa za isticanje firme 2012. godine bila je 100.000 dinara po lokalu, u 2013. se popeo na 300.000, u 2104. i 2015. na 370.000, u 2016. na skoro 500.000 i u prošloj godini na oko 550.000 dinara, precizirao je Karan.

Prema njegovim re─Źima, kompanije ─Źlanice UPIS su prošle godine za te takse dale više od 2,5 miliona evra, a ti nameti su u poslednje tri godine "pojelei" više od 1.000 radnih mesta, i ako se tako nastavi i u 2018., sledi zatvaranje poslovnica i otpuštanje zaposlenih.

Karan je naglasio da je za kompanije ─Źlanice UPIS podizanje svesti o potrebi ja─Źanja društvene odgovornosti i dalje u prvom planu i da sa uspehom provode projekat "Mogu─çe je prekinuti", u kome je, zajedno sa Specijalnom bolnicom iz Drajzerove, edukovano skoro 4.000 zaposlenih.

Nastavljeno je i sa pru┼żanjem pomo─çi u okviru sporta, kulture i nauke, a u akciji "Sto terena za jednu igru" obnovljeno je 56 terena, dok je nastavljeno i sa poodrškom malim klubovima koji se takmi─Źe u ni┼żim rangovima - donacijama kompleta sportske opreme i rekvizita.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE