Obrenovac, 21.01.2020

NEMA VIŠE RADNIH SUBOTA


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 01.04.2019.
Promenjena odluka o nadoknadi časova, evo šta se sada dešava

Foto:Profimedia
Ministar prosvete Mladen Šarčević poslao je obaveštenje svim direktorima osnovnih i srednjih škola u Srbiji u kojima im preporučuje da nastavu izgubljenu zbog produženog zimskog raspusta ne nadoknađuju subotom, već tokom radne nedelje, što je suprotno njegovoj prvobitnoj preporuci.

Do nove odluke došlo je, kako se navodi u dopisu ministra, zbog žalbi velikog broja roditelja na radne subote.

- Uz svo uvažavanje autonomije ustanova obrazovanja i vaspitanja,iako su škole napravile sopstvene planove nadoknade, obraćam vam se posle sumiranja izveštaja rukovodilaca Školskih uprava, iz kojih se vidi da se veliki broj roditelja obraća Minsitarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i školskim upravama, zahtevom da se nadoknada propuštenog rada, usled produžetka raspusta zbog epidemije gripa, ne organizuje subotom - navodi se u poslednjem dopisu ministra.

OD PONEDELJKA DO PETKA

Kako dalje piše, "kako se najveći broj ranije planiranih aktivnosti, kao što su takmičenja i smotre, ispiti, pripreme za završni ispit za učenike osmog rarzeda osnovne škole, odnosno mature za učenike završnih razreda srednjih škola, kao i druge vannastavne aktivnosti, realizuju subotom, molim vas da nadoknadu propuštenog rada realizujete u toku radne nedelje, odnosno od ponedeljka do petka".

Podsetimo, februarski zimski raspust prema školskom kalendaru trebalo je da traje dve nedelje i da se završi 18. februara, ali je na predlog ministra zdravlja Zlatibora Lončara, produžen do 25, zbog zahuktale epidemije gripa u Srbiji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE