Obrenovac, 22.11.2019

ZAŠTITNICI PACIJENATA ODLAZE IZ DOMOVA ZDRAVLJA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 02.05.2019.
Evo gde se sele i gde ćete moći da im se požalite

Foto:Thinkstock
Zaštitnici prava osiguranika sele se iz domova zdravlja i bolnica u filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, potvrđeno je u RFZO.

Sam način ostvarivanja zaštite prava iz zdravstvenog osiguranja se ne menja, jedino što će ubuduće osiguranici pomoć tražiti na drugoj adresi, pišu Večernje novosti.

To je posledica prestanka važenja Pravilnika o načinu i postupku zaštite prava osiguranika RFZO iz 2013, a koji je suspendovan s početkom primene novog Zakona o zdravstvenom osiguranju.

Zaštitu prava osiguranika, inače, u 148 ustanova pruža 60 zaštitnika, koji su to počeli da rade 2014. godine, a s obrazloženjem da oni mogu efikasnije da pomoglu nego zaštitnici pacijenata koji su najčešće bili i pravnici te zdravstvene ustanove.

Novosti pišu i da podaci o prijavama pokazuju da se osiguranici najčešće obraćaju zaštitniku jer imaju primedbe na postupanje zdravstvenih radnika, ali i da je evidentno da zaštitnici nemaju baš previše posla, s obzirom da je za pola godine do njih stizalo oko 40 prijava osiguranika, s tim što su mnoge slučajeve rešavali odmah i pre podnošenja prijave.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE