Obrenovac, 07.04.2020

PROJEKAT 'TRI PLUS'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 07.01.2020.
Beograd pomaže porodice sa troje i više dece

Foto:Profimedia/Alexandre Jacques
Članica Gradskog veća Grada Beograda i koordinatorka projekta "Tri plus" Tanja Popović, izjavila je da je Grad Beograd od početka ove godine pristupio programu "Tri plus" u okviru koga se obezbeđuje pomoć za porodice sa troje ili više dece.

Skupština Grada Beograda na sednici 27. decembra donela je odluku da Grad Beograd pristupi Programu "Tri plus" u okviru koga se obezbeđuje podrška porodicama sa troje i više dece, rekla je Popovićeva i navela da u Beogradu ima oko 34.000 takvih porodica.

U okviru Programa "Tri plus" punoletni članovi porodica sa troje i više dece dobijaju kartice kojima ostvaruju popuste u brojnim maloprodajnim objektima. Na taj način Grad doprinosi poboljšanju njihovog životnog standarda.

- U okviru programa "Tri plus", koji se sprovodi u mnogim gradovima u Srbiji, već postoje ugovori s brojnim maloprodajnim lancima, a mi ćemo u Beogradu u taj program uključiti naše sportske centre, ustanove kulture kao i one maloprodajne kompanije koje do sada nisu bile u ovom programu, a s kojima Grad sarađuje - rekla je Popović, prenosi Beoinfo.

Koordinatorka tog programa rnajavila je da će tokom januara Grad završiti sve formalnosti oko pristupanja programu, prijave zbirke podataka povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti kako bi sve porodice koje imaju troje i više dece bile zvanično obaveštene da u svojom gradskim opštinama mogu da se prijave za dobijanje kartica.

- Kada budemo završili sve zakonske formalnosti, tada ćemo svakoj porodici sa troje i više dece poslati pismo, pozvati ih da pristupe programu i obavestiti ih gde mogu da se prijave za dobijanje kartica. Kartice koje će dobiti porodice sa troje i više dece biće potpuno besplatne i učešće u ovom programu porodice neće koštati ni dinar - kazala je ona.

- Porodice koje postanu deo ovog programa imaće koristi od njega. Grad Beograd već na različite načine pomaže ove porodice jer je, recimo, boravak u vrtićima za svako treće dete besplatan. Nastavićemo da pomažemo obe porodice, širimo mere populacione politike u skladu sa budžetskim mogućnostima, a program "Tri plus" veliki je korak ka tome - poručila je Tanja Popović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE