Obrenovac, 06.04.2020

LAKŠA PROCEDURA ZA POKRETANJE POSLA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 16.01.2020.
Jednošalterski sistem sada i za privredna društva

Foto:Profimedia
Unapređenjem elektronskog servisa "Jednošalterski sistem", između Agencije za privredne registre i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja (CROSO), napravljen je pomak u oblasti započinjanja poslovanja, jer je uklonjen jedan korak u procedurama koje privredno društvo treba da sprovede prilikom pokretanja poslovanja, saopštio je juče APR.

Kako je objavljeno na sajtu APR, za privredna društva, čiji je osnivač ujedno i registrovani zastupnik, koja se registruju u APR putem servisa objedinjene procedure jednošalterskog sistema registracije osnivanja, APR vrši prijavu na obavezno socijalno osiguranje u CROSO (M obrazac).

Ovaj servis je, kako se navodi, već postojao za preduzetnike, a od pre dva dana je omogućen i za privredna društva.

Zahvaljujući jednošalterskom sistemu, privredni subjekti koji registruju osnivanje u APR-u korišćenjem tog servisa imaju olakšice uvedene u prethodnim godinama, koje su skratile procedure za pokretanje poslovanja, piše u saopštenju.

Takođe, istovremeno s rešenjem o osnivanju, koje donosi APR, dobijaju se registarski/matični broj kod Republičkog zavoda za statistiku i poreski identifikacioni broj (PIB), koji dodeljuje Poreska uprava.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE