Obrenovac, 20.02.2020

PROMENE NA POMOLU


Izvor: Kurir/Blic Biznis,Lokalne novine | Obrenovac, 18.10.2019.
Taksi vozila moraće da budu bele boje, a evo šta će još taksisti morati da ispune da bi dobili pomoć

Foto:Profimedia
Prilikom kupovine automobila koju će subvencionisati država, taksisti će moći sami da biraju marku vozila, ali ne i boju.

Svi automobili koje taksisti budu kupovali, koristeći novčanu pomoć države, moraće da budu bele boje, a taksi prevoznici širom Srbije će imati pravo da sami odluče o modelu i ceni.

Subvencije će biti u visini od po nekoliko hiljada evra, a tačan iznos trebalo bi da bude poznat tokom sledeće nedelje. Tada će biti nastavljeni pregovori između taksista i države, odnosno Ministarstva finansija.

Kupovina vozila uz subvenciju imaće tri koraka - taksisti će morati da obezbede učešće, država će dati subvenciju, a ostatak do ukupne cene novog vozila, taksisti će moći da otplaćuju na pet godina putem lizinga ili bankarskog kredita.

Nezvanična saznanja su da će taksisti za dobijanje subvencije morati da ispune najmanje dva uslova - da je taksi prevoznik registrovan i da nema dugovanja prema državi. Njih, prema najnovijim procenama, trenutno ispunjava između 12.000 i 13.000 taksista na nivou cele Srbije od ukupno 17.400 taksi prevoznika u našoj zemlji.

Uslova će sigurno biti još, poput recimo, da se taksi delatnošću taksista mora baviti određeno vreme, ali da konačna lista tek treba da bude definisana.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE