Obrenovac, 16.09.2019

MNOGE KATEGORIJE ŽENA SU OŠTEĆENE


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 19.04.2019.
Uskoro izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom

Foto:Pixabay
Radna grupa za praćenje efekata Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom završila je posao i izmene Zakona trebalo bi da budu pred Skupštinom na prolećnom zasedanju, izjavila je ministarka Slavica Đukić Dejanović.

"Radna grupa je završila posao i ocenili smo da su neke kategorije žena primenom ovog Zakona oštećene. Ne sme niko biti oštećen primenom ovog Zakona, to je stav svih nas i to će se izmeniti tokom prolećnog zasedanja", rekla je za N1 ministarka zadužena u Vladi Srbije za demografiju i populacionu politiku.

Zakon o finansijskoj podršci porodicama s decom usvojen je 1. jula 2018. godine i ministarka podseća da je njime proširen obim prava velikom broju žena, ali i da se mora ispraviti ono što je u Zakonu loše.

Ministarka je, gostujući u Insajder debati na televiziji N1, najavila da će izmene spornih odredbi biti na dnevnom redu narednog, prolećnog zasedanja Narodne skupštine. Na pitanje da li će u planiranoj izmeni biti uključeno određivanje minimalnog iznosa primanja, ministarka kaže da to zavisi od finansijskih mogućnosti, ali da to nije njena odluka, saopštila je Pres služba ministarke Đukić Dejanović.

"Upravo ministar finansija i ministar za rad i socijalnu politiku treba da usaglase šta su finansijske mogućnosti, ja zaista nemam ni mandat, niti vam mogu govoriti o tome šta će biti", kazala je ministarka.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE