Obrenovac, 04.08.2020

NOVA ŠANSA ZA PAROVE KOJI ŽELE POTOMSTVO


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 21.09.2019.
Beograd raspisao poziv za finansiranje 4. pokušaja VTO

Foto:Pixabay
Grad Beograd raspisao je u petak, 20. septembra, javni poziv za podnošenje prijava za finansiranje troškova četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje, a gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić pozvao je parove, koji ispunjavaju uslove, da iskoriste tu mogućnost i prijave se.

Prema njegovim rečima, pravo da se prijave imaju parovi iz Srbije sa prebivalištem u Beogradu, a uslov je da žene imaju do 45 godina i da do sada nisu rađale.

Radojičić je za Tanjug kazao da je ovo nova šansa za parove koji iza sebe imaju 3 neuspela pokušaja vantelesne oplodnje i dodao da trenutno u Beogradu ima 520 parova koji čekaju na četvrti pokušaj.

U proceduru četvrtog pokušaja VTO ove godine ući će 100 parova, navodi Radojičić i dodaje da je Grad Beograd, preko Sekretarijata za zdravstvo, za to opredelio 30 miliona dinara.

- Svestan sam koliko je borba parova teška i emotivna, ali i koliko je važan doprinos društva i nadležnih institucija. Zbog toga sam i inicirao finansiranje četvrtog pokušaja o trošku grada, čime će grad direktno podržati parove i njihovu borbu - rekao je Radojičić.

Kaže da je kompletna procedura i neophodna dokumentacija navedena u tekstu poziva koji je javno objavljen u "Večernjim novostima" i na internet prezentaciji Grada Beograda - beograd.rs.

Radojičic ističe da Grad Beograd vodi odgovornu demografsku politiku u skladu sa politikom Srbije.

- Mislim da smo na dobrom putu, a u prilog tome govori i činjenica da je u Beogradu i Srbiji u prvih 6 meseci ove godine rođeno više beba nego u istom periodu prošle godine -  zaključuje Radojičić.

Na sednici Skuštine grada Beograda, 25. jula 2019. godine, doneta je Odluka o finansiranju troškova četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje.

Rok za prijavu je petnaest dana od dana objavljivanja javnog poziva.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE