Obrenovac, 07.04.2020

MORAĆEMO DA DIŽEMO KREDIT PRE SAHRANE


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 22.08.2019.
Kad vidite novu cenu grobnog mesta, molićete Boga da ostanete ovde još malo

Foto:Nebojša Mandić/Ilustracija
JKP "Pogrebne usluge" je od 7. avgusta povećalo cene svojih usluga. Međutim, iako su u ovom preduzeću tada rekli da se radi o poskupljenju od pet odsto, u Službenom glasniku grada Beograda se može videti da su mnoge usluge sada više za deset, a jedna veoma bitna i za skoro 20 odsto!

Najviše su poskupeli troškovi izgradnje grobnog mesta, za čak 18,58 odsto. Samo za ovu stavku ste ranije morali da izdvojite 16.455 dinara sa PDV-om, a sada čak tri hiljade više, odnosno 19.500! U isto vreme, "Pogrebne usluge" su za 10 odsto povećale naknade za grobnice, za kasetu u rozarijumu, dečiji grob.

Ostali troškovi vezani za sahranjivanje uglavnom su poskupeli za pet posto u odnosu na prethodnu cenu, ali kada se sve sabere sahrane sada koštaju između 4.000 i 5.000 dinara više nego do sada!

Na zvaničnom sajtu "Pogrebnih usluga", promenjene su cene, ali takođe su ostavljene i one stare iz 2015. kako bi se jasno moglo videti koliko su usluge poskupele.

Cene nisu menjane više od četiri godine

- Novi cenovnik JKP "Pogrebne usluge" Beograd koji je odobrila Skupština grada Beograda kao naš osnivač, stupio je na snagu 7.8.2019. godine. Cene osnovnih usluga JKP "Pogrebne usluge" nisu menjane od početka 2015. godine, dakle, više od četiri i po godine. Cene troškova sahranjivanja sada su povećane za pet odsto, što je znatno manje od kumulativnog iznosa inflacije za navedeni period, koji je iznosio 11,1% - saopštili su ranije iz JKP "Pogrebne usluge".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE