Obrenovac, 31.03.2020

ZA BEZBEDNIJE ŠKOLE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 23.12.2019.
Formira se radna grupa za suzbijanje nasilja

Foto:Mondo/Stefan Stojanović
Vlada Srbije je usvojila Zaključak o obrazovanju Radne grupe za prevenciju i suzbijanje nasilja u školama, koja će svoje aktivnosti usmeritina vršnjačko nasilje i nasilje prema zaposlenima.

Radna grupa će obaviti neophodnu analizu trenutnog stanja i predložiti reforme koje bi omogućile uspostavljanje efikasnog sistem suzbijanja nasilja.

Zaključeno je da je neophodno primeniti najadekvatniji mehanizam za prevenciju i rešavanje već nastalih slučajeva nasilja u školama, uz obaveznu međusobnu saradnju svih relevantnih institucija, škola, pravosuđa, centara za socijalni rad, udruženja roditelja i nevladinog sektora.

Vlada je usvojila i Strategiju zaštite potrošača za period 2019-2024, kako bi se obezbedila potpunija zaštita potrošača u skladu sa najboljom evropskom praksom i unapredio sistem njihove zaštite, kao odgovor novim izazovima svetskog tržišta.

Uredbom o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije, koju je vlada takođe usvojila, biće omogućeno efikansije korišćenje postojeće turističke ponude u našoj zemlji, ali i smanjenje deviznog odliva.

Vlada je potvrdila i Sporazum između vlada Srbije i Severne Makedonije o uspostavljanju zajedničkog graničnog prelaza Miratovac-Lojane, a takođe i Sporazum između vlada Srbije i Mađarske o saradnji u oblasti zaštite životne sredine.

Utvrđen je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji vlada Srbije i Turske o industriji i tehnologiji i taj je predlog upućen skupštini na usvajanje.

Data je saglasnost na otvaranje Konzulata Austrije u Srbiji, što podrazumeva imenovanje počasnog konzula u Novom Sadu, a što će stvoriti uslove za proširenje bilateralne saradnje u trgovini, investicijama, turizmu, kulturi, obrazovanju, nauci i tehnološkom razvoju. Kvalitet konzularne zaštite biće unapređen, kao i međudržavni odnosi Srbije i Austrije, navodi se u saopštenju vlade.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE