Obrenovac, 09.07.2020

SIMBOL BEOGRADA SLAVI 10. ROĐENDAN


Izvor: Mondo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 24.02.2020.
Đake i studente čekaju vredne nagrade

Foto:Mondo/Tamara Sekulović
Avalski toranj u aprilu proslavlja svoj jubilarni 10. rođendan (obnova posle rušenja tokom NATO bomardovanja) i tom prilikom nagradiće kreativnost đaka četvrtog razreda osnovne škole, koji imaju deset godina baš koliko i Avalski toranj.

Biće nagrađeni i učenici i studente koji se bave grafičkim dizajnom.

Naime, javno preduzeće Emisiona tehnika i veze (ETV) raspisalo je konkurs za kreiranje originalnog grafičkog rešenja za plakat na temu 10. godišnjice novog Avalskog tornja.

Za učenike i studente grafičkog dizajna zadatak predstavlja kreiranje originalnog grafičkog rešenja za plakat, na temu desetog rođendana Avalskog tornja, saopšteno je iz tog preduzeća.

Za tri najbolja rada dodeliće se nagrade koje će pomoći autoru rada u daljem usavršavanju u oblasti grafičkog dizajna, u protivvrednosti od 500, 300 ili 200 eura, za osvojeno prvo, drugo i treće mesto.

Zadatak konkursa za učenike četvrtog razreda je da od različitih materijala svaka odeljenska zajednica napravi jednu maketu tornja, i da fotografiju svog rada pošalju u elektronskoj formi.

Za tri najbolja rada odeljenskih zajednica biće dodeljene nagrade koje su najpotrebnije za rad i učenje u školi, u protivvrednosti od 500, 300 ili 200 eura, za osvojeno prvo, drugo i treće mesto.

’’Velika nam je čast da kao društveno odgovorno preduzeće pokrenemo ovu inicijativu i da se odužimo posetiocima, koji su prethodnih 10 godina verno birali Avalski toranj kao jednu od svojih omiljenih turističkih destinacija. Biće nam zadovoljstvo da se povežemo sa ljudima i lokalnom zajednicom, nagradimo i izložimo najbolje radove sa konkursa i da ih sve pozovemo na proslavu našeg 10. rođendana u aprilu na Avali,’’ navela je Jelena Dimitrijević Gajić, iz JP ’’Emisiona tehnika i veze’’.

Svi zainteresovani za oba konkursa treba svoj rad da pošalju na email adresu: avalskitoranj.konkurs@gmail.com do 15. marta 2020. godine.

Konkursi, u organizaciji JP ’’Emisiona tehnika i veze’’, pod čijom je nadležnosti Avalski toranj, imaju za cilj da aktiviraju odeljenske zajednice četvrtog razreda, i redovne učenike i studente koji su tokom svog školovanja pohađali predmet grafički dizajn, i da oni predstave način na koji oni vide simbol glavnog grada. Svi dobitnici će dobiti i sertifikat o osvajanju nagrade na konkursu. Na izložbi biće izložene tri najbolje makete tornja, kao i dvanaest najboljih grafički dizajniranih radova. Pravo učešća imaju sve odeljenske zajednice četvrtog razreda u Srbiji i svi redovni učenici i studenti školske 2019/2020 godine.

Više informacija o samom konkursu, kao i o pravilima i uslovima učešća, možete pročitati na sajtu www.avalskitoranj.rs, Facebook ili Instagram stranici Avalski toranj.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE