Obrenovac, 11.07.2020

KROV NAD GLAVOM ZA PRIPADNIKE SNAGA BEZBEDNOSTI


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 24.07.2019.
U prvoj fazi država će graditi 8.022 stana za bezbednjake

Foto:Thinkstock
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da će država u prvoj fazi da izgradi 8.022 stana za pripadnike snaga bezbednosti.

Izrazila je nadu da će ove i naredne godine početi radovi na svim planiranim projektima čija je vrednost 325 miliona evra.

Obrazlažući predlog poslanicima u Skupštini Srbije, ministarka je istakla da će se proširiti lista onih koji imaju pravo da konkurišu za stanove, pre svega na borce, porodice palih boraca, ratne vojne invalide i mirnodopske vojne invalide.

U Vranju će biti izgrađeno 186 stanova, u Nišu 190 dok se u Kraljevu trenutno gradi 200 stanova. U Kragujevcu će za pripadnike službi bezbednosti biti izgrađeno 216 stanova, u Novom Sadu 548, a u Sremskoj Mitrovici 190.

Cena kvadrata u Beogradu i Novom Sadu biće 500 evra, Nišu 450, Vranju i Kraljevu 400 evra, a u Kragujevcu i Sremskoj Mitrovici 430 evra po kvadratu.

Mihajlovićeva je dodala da je to važan projekat ne samo zbog pripadnika snaga bezbednosti, već i zbog razvoja privrede i mogućnosti razvoja malih i srednjih preduzeća.

Kada je reč o potvrđivanju sporazuma sa Makedonijom o zajedničkoj kontroli na graničnom prelazu Preševo-Tabanovce, ministarka je istakla da je veliki problem naročito u letnjim mesecima, dugo čekanje na granici, pogotovo za teretni saobraćaj.

Kamioni prosečno na prelazak granice čekaju od 10 do 15 sati i taj problem bi sada trebalo da bude rešen.

Ministarka je najavila da će zajednička kontrola biti uspostavljena i na drugim graničnim prelazima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE