Obrenovac, 04.07.2020

RADIJATORI HLADNI, ALI RAČUN JE RAČUN


Izvor: Blic/RTS,Lokalne novine | Obrenovac, 24.10.2019.
Da li će zbog topih dana biti umanjeni računi za grejanje?

Foto:Depositphotos
Zvanična grejna sezona u Beogradu startovala je 15. oktobra, međutim, u prethodnih devet dana radijatori u prestoničkim stanovima još nijednom nisu bili topli.

Takva situacija će se nastaviti barem u narednih pet dana, odnosno do ponedeljka, a možda i duže.

Naime, prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom koju je doneo Grad Beograd "prekid grejanja vrši se kada temperature spoljašnjeg vazduha više od 15 stepeni Celzijusa traju duže od dva sata, a ponovna isporuka toplotne energije započinje kada je temperatura spoljašnjeg vazduha 12 stepeni Celzijusa ili niža, ali prekid isporuke toplotne energije ne može biti kraći od četiri sata".

Takođe postoji i stavka po kojoj se "isporuka toplotne energije u grejnom danu ne vrši uopšte kada temperature spoljašnjeg vazduha više od 15 stepeni Celzijusa traju duže od 10 sati i kada je u vremenu između 6.00 i 9.00 temperatura spoljašnjeg vazduha viša od 12 stepeni Celzijusa", prenosi "Blic".

Mnogi Beograđani, s obzirom da grejanja možda neće biti ni do kraja oktobra, raspitivali su se da li će zato biti umanjeni računi za grejanje u ovom mesecu. Evo šta o tome kažu iz "Beogradskih elektrana".

"Nije predviđeno umanjenje cene po ovom osnovu, do umanjenja može doći samo ako imamo veliki kvar koji nismo u roku otklonili. Nema umanjenja, baš kao što nema ni povećanih računa kada zbog jakih zima imamo tokom dužeg perioda grejanje 24 sata. Ipak, ako naš osnivač, Grad Beograd, donese bilo kakvu drugu odluku mi ćemo postupiti po njoj", rekla je za Beogradsku hroniku RTS, Ivana Kalanja iz "Beogradskih elektrana".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE