Obrenovac, 11.08.2020

KO PRLJA ZNAČKU?


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 25.07.2019.
Od 1. januara podneto 111 krivičnih prijava protiv 107 policijskih službenika i drugih zaposlenih u MUP-u

Foto:Marina Lopičić/Ilustracija
Sektor unutrašnje kontrole (SUK)od 1. januara do danas podneo je 111 krivičnih prijava protiv 107 policijskih službenika i drugih zaposlenih u MUP-u zbog sumnje da su počinili 177 krivičnih dela, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova dostavljeni "Politici".

Među krivičnim delima koja se osumnjičenim pripadnicima MUP stavljaju na teret preovlađuje zloupotreba sluzbenog položaja i primanje mita, prenosi list.

Sektor unutrašnje kontrole najvise otkriva krivicna dela sa elementima korupcije, a najvise prijava u MUP-u podnosi se protiv saobraćajnih policajaca.

Slede oni koji se bave opstim i upravnim poslovima i granicna policija dok je, sudeći prema statistici SUK-a, broj otkrivenih kriminalistickih policajaca sa "prljavim" značkama minimalan.

Prosle nedelje uhapšena su dvojica policajaca osumnjicenih za pomaganje u pokušaju ubistva Darka M. ispred beogradskog splava, a prema navodima lista, sigurnosne kamere snimile su napad ispred i to je pomoglo u identifikaciji nasilnika.

Na osnovu snimka biće utvrđeno i kakva je bila uloga pripadnika MUP-a u pokusaju ubistva, navodi Politika, koja saznaje da su oni suspendovani i da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE