Obrenovac, 07.08.2020

LAKŠE DO ODLUKE KO JE NAJBOLJI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 28.07.2019.
Od septembra sve cene operatora na jednom mestu

Foto:Depositphotos
Od septembra će građanima na posebnom internet portalu biti dostupni uporedni podaci o cenama operatora koji posluju u Srbiji.

To je najavio je direktor Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) Vladica Tintor.

"Tako će na jednom mestu korisnici moći da uporede, na primer, cene razgovora u mobilnoj telefoniji raznih paketa usluga, brzinu interneta, kao i da izaberu operatora koji im najviše odgovara", kaže Tintor za "Večernje novosti".

Prema njegovim rečima, informacije na portalu "ceneusluga.rs" biće grupisane u pet kategorija - fiksna telefonija, mobilna telefonija, internet, televizija i paketi usluga.

Na pitanje na šta se najčešće korisnici žale RATEL-u, Tintor kaže da se prigovori najviše odnose na kvalitet usluga elektronskih komunikacija, poput jačine signala i brzine protoka prenosa podataka.

Žale se, kako je dodao, i na račune koje ispostavljaju mobilni operatori, kao što je saobraćaj u romingu i usluge sa dodatnom vrednošću, takozvane VAS poruke.

"Određeni broj prigovora se odnosi i na prenos brojeva mobilne i fiksne telefonije iz mreže jednog u mrežu drugog operatora, dekodiranje telefona, sporne situacije iz ugovornog odnosa... RATEL godišnje ima oko 1.000 formiranih predmeta po osnovu prigovora korisnika", kaže Tintor.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE