Obrenovac, 02.04.2020

PODSTICANJE NATALITETA NA NIVOU GRADA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 28.11.2019.
Dodatnih 10.000 dinara za drugo dete od 1. januara

Foto:Telegraf/Shutterstock
Gradsko veće Beograda usvojilo Odluku o izmenama i dopunama Odluke o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji grada Beograda prema kojoj svaka porodilja od 1. januara za drugorođeno dete može da ostvari pravo na dodatnih 10.000 dinara.

Ta odluka, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, će se naći na dnevnom redu predstojeće sednice Skupštine grada.

- Ta odluka bi trebalo da stupi na snagu 1. januara 2020. godine. Njom je odlučeno da se majkama koje dobiju drugo dete omogući dodatno novčano davanje od 10.000 dinara. Time je obezbeđeno da svaka porodilja za drugorođeno dete može da ostvari pravo na dodatnih 10.000 dinara pored već postojećeg prava od 10.000 dinara, koje ostvaruju sve porodilje sa teritorije grada Beograda, što znači ukupno 20.000 dinara za drugo dete - objašnjava Vesić.

Prema njegovim rečima, na taj način Grad Beograd, radi podsticanja nataliteta, pruža finansijsku podršku roditeljima koji žele da prošire porodicu, pokazujući time da u svakom momentu brine i o svojim najmlađim sugrađanima, saopštio je Beoinfo.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE