Obrenovac, 15.07.2020

POBEDNIK SE VRAĆA KUĆI


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 30.01.2020.
Restauracija je završena, poznat tačan datum povratka na Kalemegdan

Foto:Pixabay
Beogradski Pobednik vraća se na Kalemegdan posle tri i po meseca od početka restauracije. Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda objavio je konačan datum kad će se simbol prestonice naći na svom starom mestu.

- "Pobednik" se iz ateljea u Smederevu vraća na Beogradsku tvrđavu 12. februara! Pozivamo vas da u četvrtak 13. februara, od ranih jutarnjih sati, dođete i iskoristite jedinstvenu priliku da vidite "Pobednika" pre njegovog vraćanja na stub koje je planirano za 14.2. - saopštili su iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Beograđani, ali i mnogi turisti, biće u prilici 13. februara da iz blizine osmotre "Pobednika" i na licu mesta se uvere u sve radove koji su na njemu izvršeni.

Podsetimo, figura "Pobednika" je pod velikom medijskom pažnjom skinuta sa postolja na Beogradskoj tvrđavi 10. oktobra prošle godine i odmah transportovana u Smederevo. U međuvremenu utvrđeno je da se "Pobednik" nalazio u veoma lošem stanju, da je čak postojala mogućnost da usled jakog vetra i padne.

Takođe, za ovih nekoliko meseci otkrivene su i mnoge misterije "Pobednika", kako na samoj figuri, tako i na postolju na kojem je duže od devet decenija stajala.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE