Obrenovac, 01.08.2021

MILIONSKI DUGOVI


Izvor: Politika,Lokalne novine | Obrenovac, 12.07.2019.
Gotovo 4.000 beogradskih taksista nije platilo porez

Foto:Depositphotos
Više od polovine ukupnog broja beogradskih taksista ima dugovanja prema poreskoj upravi!

U glavnom gradu Srbije dozvole za taksiranje ima 6.500 vozača, a njih 3.931 ima neisplaćene poreske dugove. Gotovo 4.000 taksista ima ukupan poreski dug od gotovo 2,9 milijardi dinara, piše Politika.

Iz poreske uprave navode da su ostali podaci, kao na primer koje taksi udruženje koliko duguje, službena tajna kojom oni raspolažu.

1.000 taksista duguje između dva do četiri i po miliona dinara

1.617 vozača su podneli zahteve i ispunili uslove za odlaganje poreskog duga, a kako navodi predsednik Saveza udruženja taksista Srbije, Aleksandar Bjelić, krajnji rok za ulazak u reprogram dugovanja je 5. novembar, a oni koji taj rok ne ispoštuju izgubiće dozvolu za rad u Beogradu.

Iz Poreske uprave navode da se sve bliže informacije o postupku odlaganja poreskog duga mogu dobiti u nadležnoj filijali Poreske uprave.

Bijelić ističe da svaki od 3.931 zaduženih taksista, državi, u proseku, duguje po gotovo 736.000 dinara, ali najveći dug, u rasponu od dva do četiri i po miliona dinara, ima oko 1.000 taksista, te njihovi dugovi čine 80 odsto ukupnog duga. Dodaje da su dugovi većine taksista minimalni i da oni nemaju razloga da ulaze u reprogram i da oni svoj dug otplaćuju.

Potencijalna nova radna mesta

Bijelić otkriva i da je u procesu izrade i studija o tome koliko je Beogradu potrebno taksista za period od narednih pet godina. Kada studija bude gotova, konaćno će se znati da li se otvorio prostor za angažovanje dodatnih taksista u Beogradu, vozača koji imaju sve uslove da se bave ovim poslom, ali do sada nisu zaposleni jer zvanično nema potrebe za tim. Bijelić otkriva da će studija biti gotova do kraja godine i dodaje da im je trenutno glavni prioritet borba da svi taksisti rade u okviru zakona, to jest da niko ne prevozi putnike posedstvom aplikacije ako nije registrovan za tako nešto.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE