Obrenovac, 13.07.2020

SRBIJU POSETILO 2,83 MILIONA TURISTA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 02.11.2019.
Najviše nas posećuju gosti iz ovih zemalja

Foto:Sonja Spasić
U Srbiji je za devet meseci 2019. godine boravilo ukupno 2,83 miliona turista, što je za šest odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS) pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku.

Od ukupnog broja turista, 1,43 miliona su bili domaći, što je porast od šest odsto u poređenju sa istim lanjskim periodom, dok je gostiju iz inostranstva bilo 1,40 miliona, ili za šest odsto više nego za devet meseci prošle godine.

Takođe, u periodu januar-septembar ostvareno je šest odsto više noćenja, odnosno ukupno 7,89 miliona, od čega su domaći turisti ostvarili 4,86 miliona noćenja, a inostrani 3,03 miliona.

Domaći turisti najviše su boravili u Vrnjačkoj Banji, a slede Zlatibor, Sokobanja, Kopaonik, Beograd, Tara, dok su inostrani gosti najviše boravili u Beogradu, Novom Sadu, na Zlatiboru, u Vrnjačkoj banji i na Kopaoniku.

Od stranih zemalja, najveći broj noćenja ostvarili su turisti iz BiH, zatim turisti iz Kine, Crne Gore, Turske, Rusije itd.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE