Obrenovac, 06.07.2020

EU NUDI 2,5 MILIONA EVRA PREDUZEĆIMA U SRBIJI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 06.10.2019.
Poziv je otvoren do 10. novembra

Foto:Shutterstock
Evropska unija obezbedila je sredstva u visini od 2,5 miliona evra za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzeća koja se bave proizvodnjom, a registrovana su u periodu od 2014 - 2018. godine, u 99 gradova i opština, koje su uključene u realizaciju razvojnog programa EU PRO.

Poziv je otvoren do 10. novembra 2019. godine, a preduzeća mogu da konkurišu za bespovratna sredstva u visini od 10.000 do 30.000 evra, dok je za brzorastuća i izvozno orijentisana preduzeća i preduzetnike maksimalan iznos podrške 70.000 evra, navodi se u saopštenju.

Obaveza korisnika je da obezbede finansijsko učešće u projektu u visini od 20 odsto, odnosno 30 odsto ako apliciraju za sredstva veća od 30.000 evra.

Zainteresovani preduzetnici iz mikro i malim preduzećima imaće priliku da se sa ovim programom upoznaju u periodu od 7. do 17. oktobra, navedeno je u saopštenju.

Cilj programa je da se unapredi proizvodnja i tržišni potencijal privrednih subjekata i doprinese povećanju zaposlenosti.

Prva info-sesija će se održati u Nišu 7. oktobra, a zatim slede sesije u Pirotu, Leskovcu, Vranju, Bujanovcu, na Zlatiboru, u Kragujevcu, Šapcu, Kraljevu, na Srebrnom jezeru, u Novom Pazaru, Kruševcu i Zaječaru.

Aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra, a on ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE