Obrenovac, 11.08.2020

PLAĆANJE POREZA NA KLIK


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 14.08.2019.
Puštena u rad nova mobilna aplikacija Elektronske uprave

Foto:Printscreen
Svi poreski obveznici od danas putem mobilne aplikacije Moja LPA (lokalna poreska administracija), mogu da pošalju centralizovani upit stanja za porez na imovinu za teritoriju cele Srbije putem mobilnog telefona. Aplikacija je besplatna i dostupna je i za Android i iOS korisnike.

Putem aplikacije Moja LPA omogućen je upit stanja za porez na imovinu korišćenjem korisničkog imena i lozinke, a zahtev za dodelu istih mogu se podneti u nadležnoj lokalnoj poreskoj administraciji. Ukoliko je neko obveznik u više lokalnih administracija, nalog je dovoljno otvoriti samo u jednoj.

Puštanjem u rad portala jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije lpa.gov.rs početkom ove godine, građanima, privredi i državi omogućeno je da na klik dođu do informacija o svom porezu na imovinu i drugim izvornim javnim prihodima, da podnesu prijavu za utvrđivanje poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica, kao i da elektronski plate nastale obaveze.

Naši građani koji žive u inostranstvu mogu na lak, brz i besplatan način da provere svoje poreske obaveze i izmire ih. Do sada je putem portala LPA imovinu elektronskim putem prijavilo gotovo 55.000 pravnih i 350 fizičkih lica, dok je broj transakcija elektronskih plaćanja nekoliko stotina.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE