Obrenovac, 28.05.2020

PRE PODNE ZA PLATU, UVEČE ZA DODATNE PARE


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 20.03.2019.
Lekari će opet dobiti pravo na dopunski rad

Foto:Shutterstock
Sve zdravstvene ustanove, izuzev apoteka, koje ostaju u nadležnosti lokalih samouprava, prema predlogu zakona o zdravstvenoj zaštiti, preći će u nadležnost Republike ili Pokrajine.

Od opštih bolnica i domova zdravlja, prema istom predlogu, formiraće se zdravstveni centri, a zdravstveni radnici će ponovo dobiti mogućnost da dopunski rade kod svog ili drugog poslodavca, pišu Večernje novosti.

To su najvažnije novine predloga zakona koji je u skupštinskoj proceduri i o njemu poslanici treba da se izjasne tokom proleća, ističe list. 

Predloženo rešenje o dopunskom radu već postoji u praksi, a sada će biti precizirano da, recimo, lekar može da ima najviše tri ugovora o dopunskom radu, i to najviše do jedne trećine radnog vremena.

Činjenica da će 'državni lekari' ugovore moći da sklapaju i sa svojim poslodavcem, u zdravstvenu praksu opet uvodi vrstu 'večernjih klinika', odnosno popodnevnu smenu, gde se na pregled umesto sa zdravstvenom knjižicom dolazi sa novčanikom.

U Ministarstvu zdravlja kažu da je uvođenje dopunskog rada, uz povećanje plata, jedna od mera da se zadrži zdravstveni kadar.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE