Obrenovac, 24.09.2020

STRANCI VOLE NAŠE STOMATOLOGE


Izvor: Politika,Lokalne novine | Obrenovac, 22.07.2019.
Srbiju godišnje poseti 60.000 zdravstvenih turista, najviše zbog popravke zuba

Foto:Thinkstock
Broj zdravstvenih turista u Srbiji godišnje raste za deset do 15 odsto i trenutno ih je na godišnjem nivou između 40.000 i 60.000, podaci su Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta).

Zdravstveni turisti mahom dolaze iz zemalja bivše Jugoslavije, nešto manje iz ostatka Evrope, pogotovo centralne i Skandinavije. Najčešći su oni koji popravljaju zube, njih 80 odsto, ali dolaze i zbog estetske i ortopedske hirurgije, piše "Politika".

U Juti navode da je Srbija u dentalnom turizmu jeftinija i do 50 odsto nego bilo gde u Evropi, a u plastičnim operacijama 35 do 40 odsto, u ortopediji 30 odsto, dok je kvalitet usluga u mnogim segmentima bolji nego na ostatku kontinenta.

Od zdravstvenih usluga koje koriste stranci u Srbiji procentualno najmanje su zastupljene operacije promene pola.

Podaci iz klinika pokazuju da se u Beogradu godišnje izvede između 70 i 100 ovakvih zahvata, s tim da daleko najveći deo čine pacijenti iz SAD i Kanade, ali i Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije i BiH, dok su zabeleženi i dolasci državljana Italije, Izraela, Iraka, Irana i Saudijske Arabije.

Strategijom razvoja turizma do 2025. godine Srbija je označila zdravstveni turizam kao jedan od proizvoda od posebnog značaja za razvoj turističke privrede.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE