Obrenovac, 19.02.2020

ČEKA SE NOVI RED VOŽNJE


Izvor: Tanjug/Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 22.08.2019.
Međugradski autobusi novim auto-putem tek od oktobra sledeće godine

Foto:Tanjug/Zoran Žestić
Da bi autobusi mogli da promene trasu i voze novim auto-putem Miloš Veliki, moraće da sačekaju sledeću godinu, jer se prema važećim propisima novi redovi vožnje odobravaju jednom godišnje.

Putnicima koji idu do Zlatibora, Nove Varoši i dalje ka Crnoj Gori, novi put bi znatno skratio vreme putovanja, ali prevoznici ne smeju da koriste novu saobraćajnicu jer bi na odredišta stizali mnogo ranije, i morali da čekaju i po pola sata da bi ispoštovali polazak po aktuelnom redu vožnje.

Mirko Vučinić iz poslovnog udruženja drumskog transporta "Panontransport", kaže da nije moguće usaglasiti nove redove vožnje do proleća naredne godine, a da je početak obavljanja prevoza po njima moguć tek od oktobra 2020. godine.

"U skladu sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Privredna komora Srbije usaglašavanje predloga redova vožnje radi jednom tokom kalendarske godine, po zahtevima prevoznika", pojašnjava Vučinić.

"Novosti" pišu i da kamioni izbegavaju Koridor 11 i koriste i dalje Ibarsku magistralu, zbog čega u "Putevima Srbije" razmatraju da i na tom putu počnu da naplaćuju putarinu za teretnjake.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE