Obrenovac, 12.07.2020

DOMAĆA PROIZVODNJA


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 26.01.2020.
Predstavljena nova balistička oprema za 'Kobre'

Foto:Ministarstvo odbrane
Pripadnici "Kobri" opremljeni su svim najsavremenijim što vojna industrija može da ponudi, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Naglasio je da je sva njihova oprema proizvod domaće pameti.

Aleksandar Vulin je u pratnji zamenika načelnika Generalštaba VS general-majora Petra Cvetkovića prisustvovao predstavljanju nove zaštitne balističke opreme pripadnika Bataljona vojne policije specijalne namene "Kobre", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je istakao da Ministarstvo odbrane čini sve da pripadnici "Kobri" budu opremljeni u skladu sa najvišim svetskim kriterijumima, da se ne stide ni jedne druge slične jedinice na svetu, da se unapredi i njihov materijalni položaj, kao i da se proces unapređenja njihovih tehničkih potreba privede kraju i neprekidno unapređuje.

"Pripadnici bataljona su opremljeni svim najsavremenijim što vojna industrija može da ponudi. Posebno sam ponosan što su sva njihova zaštitna oprema i njihove uniforme proizvedene od domaće pameti, od domaćeg znanja. Reč je o ljudima koji se biraju po posebnom principu, posebnom kriterijumu", naglasio je Vulin.

Komplet zaštitne balističke opreme obuhvata zaštitni balistički prsluk, nosač balističkih ploča, zaštitnu balističku kacigu, štitnike za kolena i laktove, opasač sa futrolama za nošenje svih elemenata naoružanja i opreme, zaštitne balističke naočare i rukavice.

Prema rečima komandanta bataljona potpukovnika Gorana Colića, u okviru opremanja Vojske Srbije novim naoružanjem i opremom u proteklom periodu i bataljon "Kobri" opremljen je zaštitnom balističkom opremom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE