Obrenovac, 18.01.2020

U SRBIJU NE MOŽE BILO KO DA UĐE


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 26.03.2019.
Ukoliko stranci ne ispune ove uslove, vratićemo ih kući, a pre toga ćemo im zaviriti i u novčanike

Foto:Tanjug/Dimitrije Goll
Navikli smo da strepimo kada ulazimo u neku stranu zemlju i da se pitamo da li ispunjavamo sve zahteve te države i da li ćemo moći lagano da pređemo granicu, ili će da nas vrate sa nje. Ono što malo ko zna je da i naša zemlja ima niz zahteva prema strancima koji ulaze u nju, a zbog kojih može da im bude zabranjen ulazak u Srbiju.

Verovali ili ne, i strancima će biti odbijen ulazak u Srbiju ako nemaju kod sebe dovoljno sredstava za izdržavanje za vreme boravka našoj zemlji. Svako ko ulazi u našu državu mora da ima 50 evra po danu planiranog boravka.

- Stranac može dokazati da poseduje ova sredstva gotovinom u odgovarajućem iznosu, sli i važećim sredstvima bezgotovinskog plaćanja - putničkim čekovima, kreditnim karticama, vaučerima i slično - stoji u Uredbi Vlade.

Drugi razlog za vraćanje sa granice je neposedovanje potvrde o vakcinisanju za putnike koji dolaze sa područja zahvaćenog epidemijom zaraznih bolesti.

Strancu će se odbiti ulazak u Srbiju ako organ nadležan za zaštitu bezbednosti utvrdi da bi ulazak i boravak stranca ugrozio bezbednost Srbije i njenih građana. Tako će sa granice biti vraćen svako ko učestvuje ili je član organizacije čiji su ciljevi zabranjeni Ustavom i zakonima Srbije, ko pripada organizaciji koja se bavi protivzakonitom subverzivnom delatnošću uperenom protiv interesa Srbije.

Granična policija neće pustiti dalje ni onoga ko učestvuje u aktivnostima zagovaranja, podsticanja, planiranja, pripremanja, finansiranja, podržavanja ili izvršavanja terorističkih akata, kao ni članove paravojnih udruženja.

Takođe, strancu će se odbiti ulazak u Srbiju ako se tokom granične provere utvrdi da postoji opravdana sumnja da boravak neće koristiti u nameravanu svrhu koju je prijavio prilikom ulaska, ako tu svrhu menja, ako je uopšte nema ili ako nema povratnu avionsku kartu, plaćenu rezervaciju hotela, ili pozivno, odnosno garantno, pismo.

Podatak da strancu treba odbiti ulazak u zemlju unosi se u elektronsku evidenciju stranaca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE