Obrenovac, 10.04.2020

NE, OVO NIJE NORMALNO


Izvor: Nedeljnik,Lokalne novine | Obrenovac, 28.03.2019.
Građani ne odlaze iz Srbije samo zbog malih plata, imaju niz dodatnih razloga

Foto:Dragan Kadić
Građani Srbije imaju mnogo razloga da napuste zemlju, a dovoljan im je samo jedan razlog da ipak ostanu ovde – život u uređenoj zemlji. To je pokazalo onlajn istraživanje Nedeljnika.

Na pitanje „Zbog čega biste napustili Srbiju?“ ponuđeno je 20 različitih odgovora. U prvih pet najčešće biranih nisu ni male plate, ni stalan posao, ni studiranje u inostranstvu, ni bolja karijera… Nisu su to bili ni čisto ekonomski razlozi iz korpusa „trbuhom za kruhom“, za koje se najčešće misli da su prelomni.

Na osnovu 31.650 unosa, dobijeni su rezultati po kojima je na prvom mestu kao razlog za odlazak iz Srbije: „Jer želim da živim u uređenoj zemlji“. Sledeći je „Zbog nesposobnih i lopovskih političara“, zatim korupcija i kao četvrti najčešći odgovor je „Jer se ovde nikad ništa neće promeniti“.

Sledećim redosledom dalje su najčešće zaokruživani: pravna nesigurnost, nepotizam, nacionalizam i primitivizam, male plate, bolja perspektiva u inostranstvu i „svi lopovi koji me potkradaju, kojih ima na svakom koraku"...

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE