Obrenovac, 31.03.2020

LAKŠE DO POSLA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 29.11.2019.
Od 2020. ukida se zabrana zapošljavanja u javnom sektoru

Foto:Depositphotos
Premijerka Ana Brnabić najavila je da će vlada verovatno na kraju godine predložiti potpuno ukidanje Zakona o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru.

"Na kraju 2019. verovatno ćemo predložiti potpuno ukidanje tog zakona, da ne postoji više zabrana zapošljavanja u javnom sektoru. Ali ćemo zadržati komisiju za zapošljavanje, jer moramo da imamo sistem kontrole, pa svakako i kroz centralni reigistar obveznika socijalnog osiguranja, ali i kroz vladinu komisiju kako ne bi došlo ponovo do prekomernog zapošljavanja", rekla je premijerka u Skupštini Srbije.

Ona je odgovarajući na poslaničko pitanje Muamera Zurkolića - kada će biti ukinuta zabrana zapošljavanja u javnom sektoru pošto kvalitet u školstvo trpi zbog toga, rekla da vlada nikada nije bila protiv toga da se zaposle ljudi gde postoji nedostatak kadrova.

Brnabićeva je navela da je u sektoru zdravstva samo prošle godine zaposleno 4.000 ljudi, a ove godine još više.

"Nismo dozvoljavali zapošljavanje dodatne administracije, osim u vanrednim okolnostima, isto tako i u školstvu", dodala je premijerka.

Kako je rekla, najveći problem je u sistemu socijalne zašite i već je razgovarala u vladi o tome pre dva dana i dogovoreno je da se održi poseban sastanak.

"Tu nam nedostaje 790 ljudi. U školstvu, ako postoji potreba i ona se obrazloži, ako postoji prostor u budžetu za plate, ide automatski dozvola za zapošljavnje. Sve će biti drugačije od 1. janura 2020, relaksiraćemo to pitanje, ali zadržavamo kontrolu da ne bi došlo do iskakanja iz budžeta i pravljenja ogromnih troškova", navela je Brnabićeva.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE