Obrenovac, 31.03.2020

APEL VETERINARSKE INSPEKCIJE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 01.01.2020.
Hranu kupujte isključivo u prodavnicama i proveravajte rok upotrebe, ne rizikujte zdravlje

Foto:Shutterstock/Ilustracija
Iz Veterinarske inspekcije apeluju na građane da hranu tokom praznika kupuju isključivo u registrovanim objektima i da provere rok upotrebe.

Šef Veterinarske inspekcije za Beograd Dušan Ljuština kaže da je preporuka potrošačima da meso, mesne prerađevine, jaja i mleko kupuju u objektima koji su registrovani za tu vrstu prodaje, a da izbegavaju kupovinu iz kombija, automobila i van pijačnog prostora.

"To je roba nepoznatog porekla i apelujemo na građane da to ne kupuju, jer to rade na sopstvenu odgovornost i rizikuju ugrožavanje svog zdravlja", rekao je Ljuština za Tanjug.

Prema njegovim rečima, Veterinarska inspekcija zbog posta i predstojećih praznika vrši pojačane kontrole hrane u prodavnicama i na pijacama, ali i interveniše po prijavama građana.

Dodaje da je i ovog decembra telefon za žalbe "više zvonio" u odnosu na septembar i oktobar, ali ne više, navodi, nego prošlog i svakog prethodnog decembra.

Ljuština kaže da su se potrošači u poslednje vreme najviše žalili na kvalitet ribe, koja je zbog dugog stajanja gubila na svežini, ali su, dodaje, bili nezadovoljni i izgledom i bojom drugih vrsta namirnica.

"Nije bilo trovanja, uglavnom su građani nezadovoljni kvalitetom, to su na vreme prijavili, a mi sankcionisali", rekao je Ljuština.

Veterinarska inspekcija u Beogradu je od 1. januara do 30. novembra 2019. godine obavila 18.841 kontrolu, istakao je Ljuština i dodao da je zbog neusaglašenosti doneto 338 rešenja i podneto 78 prekršajnih prijava.

Takođe, u tom periodu uništeno je mesa i proizvoda od mesa u količini od 13.544 kilograma, mleka i proizvoda od mleka 108 kilograma, riba i ribljih proizvoda 45 kilograma i 640 komada jaja.

Ukoliko građani sumnjaju na kvalitet pojedinih proizvoda, kaže Ljuština, mogu to prijaviti inspekciji na brojeve telefona 011/6656-012 i 011/6656-015.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE