Obrenovac, 29.03.2020

KAMERE ĆE SNIMATI SVE VOZAČE KOJI BLOKIRAJU SAOBRAĆAJ ZA LIČNE POTREBE


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 01.12.2019.
Od januara kazne za 'sva četiri' u desnoj traci

Foto:Beta/Miloš Miškov
Komunalni milicionari će od danas strogo kažnjavati dostavljače koji zauzimaju deo saobraćajnice zbog isporuke robe, a od januara 2020. godine, kad sve centralne ulice budu pokrivene kamerama, bahati vozači biće snimljeni u ovom prekšaju i mnogo brže nego dosada kažnjavani za nepropisno parkiranje i zaustavljanje u desnoj traci - objašnjava, za "Novosti", Ivan Divac, načelnik Komunalne milicije.

Sagovornik podseća da dostavljači nikad nisu imali pravo da dostavljaju robu tokom dana u ulicama kojim prolaze linije javnog gradskog prevoza, ali to mnogi nisu poštovali.

- Novim odredbama ovaj problem će biti rešen u okviru projekta Smart sity koji sprovodi Grad. U ovom trenutku visina kazni za zaustavljanje u desnoj traci još nije poznata, kao ni tačan datum početka primene - kaže Divac.

- Cilj i svrha postojanja Komunalne milicije je da se građanima u Beogradu omogući normalan život, a ovo je samo jedna od aktivnosti koju sprovodimo u svom radu i nadam se da će se ovim merama omogućiti lakši život građanima i brži protok saobraćaja u gradu.

Novim propisima o snadbevanju, uslužni objekti koji nemaju parking-mesto, snabdevanje mogu da obaljaju samo od 20.00 do 7.00 narednog dana. Svim pravnim licima, odnosno firmama koje komunalni milicionari zateknu u kršenju ove odredbe, biće napisana kazna u iznosu od 50.000 dinara i plus 5.000 za odgovorno lice. Pojedinci za isti ovaj propust biće kažnjavani od 5.000 do 25.000 dinara, u zavisnosti od mesta na kojem budu zatečeni.

- Niko od nas nema čaroban štapić da red uvedemo preko noći. Radimo postepeno, korak po korak. Ovo je proces koji mora da traje, ali koji vodi ka upostavljanju reda u prestonici - kaže Divac.

On objašnjava i da od usvajanja novog Zakona o komunalnoj miliciji, milicionari u određenim slučajevima poslove mogu da obavljaju bez službene uniforme, ali uz pisani nalog načelnika. Nalog mora da sadrži podatke o patroli, oblast kontrole i tačnu lokaciju, odnosno termin početka i kraja planirane akcije. Međutim, Divac otkriva i da građani nisu dužni da potpišu nalog koji zatraže na uvid od milicionara.

- Potpisivanje nije propisano gradskom odlukom već zakonom, i mi smo rad u civilu već koristili, i do sada nije bilo nikakvih problema - kaže Divac. - Svaki građanin kojem se obrati komunalni milicionar u civilu ima mogućnost da traži na uvid pismeni nalog načelnika. Ne sme da se desi da vam se obrati milicionar u civilu, a da nema nalog, to je zloupotreba.

NOVIH 300 MILICIONARA U PREDGRAĐIMA

U toku naredne godine Komunalna milicija namerava da zaposli još 300 novih milicionara. Plan je da 150 bude primljeno u prvom kvartalu godine, a ostalih 150 u drugom. Takođe, prijemom novih članova prvo će biti otvorene ispostave kako bi se pokrile teritorije prigradskih opština, odnosno Mladenovca, Lazarevca, Surčina i Obrenovca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE