Obrenovac, 09.07.2020

ZALIHE KRVI NA MINIMUMU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 07.02.2020.
Poziv dobrovoljnim davaocima

Foto:Thinkstock
Stanje zaliha krvi je relativno stabilno, u ovom trenutku ima rezervi krvi za dva dana. Najviše nedostaju nulta i A krvna grupa.

Iz Instituta za transfuziju krvi Srbije pozivaju građane da daju krv, kako bi se, kažu, zimski period koji je jedan od najkritičnijih po odzivu davalaca, lakše prebrodio.

Gordana Antuljeskov iz Instituta za Tanjug kaže da su epidemija gripa, zimski raspusti i odmori značajno doprineli da se broj davaoca krvi smanji, i podseća da su sve krvne grupe potrebne.

Prema njenim rečima, zbog epidemije gripa od ponedeljka neće raditi punkt u Urgentnom centru i ističe da će ekipe biti dežurne tokom čitavog predstojećeg vikenda na više lokacija.

Svi dobrovoljni davaoci krvi imaju obezbeđene dobre uslove u Institutu za transfuziju krvi, a Antuljeskov ističe da je unošenje vode najvažniji faktor za sve davaoce krvi.

Institut za transfuziju krvi dobrovoljnu akciju davanja krvi organizuje u petak na Novom Beogradu kod Hrama Svetog Dimitrija od 11 do 16 sati.

Tokom vikenda, akcije će se organizovati na Vidikovcu kod Hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg od 9 do 14 sati i u nedelju u Ovči u Hramu Svete Petke od 10.30 do 14.30.

Svakog dana od 7 do 19 sati dobrovoljni davaoci mogu dati krv u Institutu za transfuziju, u Ulici Svetog Save 39.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE