Obrenovac, 20.02.2020

DRŽAVA I MALINARI DOGOVORILI CENU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 09.04.2019.
Može li godina da prođe bez protesta?

Foto:Thinkstock
Na sastanku u vladi na kome su učestvovali i predstavnici malinara potvrđena je saglasnost da proizvođačka cena malina bude i do 139,3 dinara po kilogramu.

To je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije.

Proizvođačka cena malina za prinos od 10 do 12 tona po hektaru je 110,9 dinara, "dok je za područja koja nemaju povoljne uslove za uzgoj maline i gde je prinos oko 8 tona cena proizvodnje i do 139,3 dinara po kilogramu", saopšteno je.

Na sastanku je dogovoreno formiranje posebnog operativnog tima Vlade Srbije koji će činiti ljudi iz ministarstava poljoprivrede, trgovine, unutrašnjih poslova, kao i drugih nadležnih organa kako bi se utvrdile i otklonile sve eventualne neregularnosti na tržištu, posebno u procesu otkupa maline, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Dogovoreno je i da timovi Ministarstva poljoprivrede na terenu pruže dodatnu stručnu pomoć proizvođačima za dalje unapređenje proizvodnje maline, kao i da Vlada razmotri mogućnost za eventualno rešavanje spora iz 2013. godine između proizvođača i Republičkih robnih rezervi.

Vlada Republike Srbije će takođe razmotriti i predlog da se ubuduće iznos PDV-a za isporučenu malinu uplaćuje direktno na račun proizvođača.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE