Obrenovac, 14.07.2020

POČEO LETNJI RASPUST


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 15.06.2019.
Kraj školske godine za osnovce, evo do kada traje uživanje

Foto:Shutterstock
Osnovcima od prvog do sedmog razreda juče je bio poslednji radni dan u ovoj školskoj godini. Osmaci su nastavu završili 31. maja, ali ih u ponedeljak, utorak i sredu - 17, 18. i 19. juna čeka završni ispit.

Za učenike srednih škola nastava traje do 21. juna. Maturanti četvorogodišnjih i trogodišnjih škola raspustili su se 31. maja. Za one koji upisuju fakultete predstoji prijemni ispit.

Prema podacima Ministarstva prosvete, osmi razred je završilo 69.388 učenika, ali će na malu maturu osim njih izaći i 215 učenika koji su osnovnu školu završili od 2010. do 2018. godine.

U srednjim školama u Srbiji slobodnih mesta ima za 76.239 učenika, što znači da će svi moći da se upišu, ali od uspeha na završnom ispitu i u osnovnoj školi zavisi da li će upisati željenu školu.

Male maturante u ponedeljak, 17. juna, čeka test iz srpskog (maternjeg) jezika, u utorak će rešavati zadatke iz matematike, dok će u sredu raditi kombinovani test koji podrazumeva zadatke iz fizike, biologije, hemije, istorije i geografije.

Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja spremio je zadatke za testove, koji se već drugi dan nalaze u procesu štampe. U nedelju će biti distribuirani po školskim upravama, a u ponedeljak, neposredno pred početak testa iz srpskog, preuzimaju ih direktori škola.

Testove će do školskih uprava pratiti policija, a u Zavodu su primenjene posebne mere bezbednosti kako zadaci ne bi dospeli u javnost.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE