Obrenovac, 01.06.2020

NEĆE BITI VINJETA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 18.08.2019.
Koliko kilometara koristite auto-put, toliko plaćate putarinu

Foto:Depositphotos
Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da će nova deonica auto-puta na Koridoru 11 omogućiti ulaganje investitora duž auto-puta i doprineti razvoju turizma.

"Važno je da uredimo pitanje bezbednosti što više možemo i moramo da imamo nultu toleranciju na svaku vrstu saobraćajne nesreće, da ne govorim o pogibijama. Mislim da će ovaj auto-put upravo tome i doprineti", rekla je Mihajlović za RTS .

U tom smislu, ona je podsetila da je, otkako je otvorena deonica auto-puta Ljig-Čačak, zabeleženo samo nekoliko saobraćajnih nesreća što, kako je ocenila, ide u prilog tome da se slična situacija može očekivati i na novoj deonici od ukupno 103 kilometara auto-puta.

Mihajlović je dodala da će se putarina, koja se koristi isključivo za održavanje auto-puteva, naplaćivati na svakom auto-putu, pa i na auto-putu Miloš Veliki, ističući da neće biti vinjeta.

"Mi se opredelili za najpravedniji sistem - onoliko kilometara koliko koristite auto-put, toliko plaćate putarinu", rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da će auto-put doprineti bezbednosti, ali i omogućiti investitorima da ulažu duž njega i da se razvija turizam.

"Čini mi se da će to biti pokretač razvoja. Zato je infrastruktura važna i zato su važni svi auto-putevi", istakla je Mihajlović.

Ministarka je naglasila da se završava i deonica od Surčina do Obrenovca, u dužini od 17,6 kilometara.

"Od 15. decembra moći ćemo da idemo i tom deonicom i onda ćemo imati oko 120 kilometara auto-puta" na Koridoru 11, najavila je Mihajlović.

Ona je navela i da će 1. marta naredne godine početi radovi na deonici Novi Beograd- Surčin, koji će trajati godinu i po dana.

"Mi ćemo do kraja 2021. imati auto-put od Novog Beograda do Čačka", naglasila je Mihajlović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE