Obrenovac, 07.07.2020

'UPISUJTE SAMO AKREDITOVANE PROGRAME'


Izvor: Blic/RTS,Lokalne novine | Obrenovac, 25.02.2020.
Oko 10.000 budžetskih mesta za buduće brucoše na BU

Foto:Oliver Bunić/RAS Srbija
Budući brucoši već se uveliko spremaju za predstojeće prijemne ispite kako bi upisali željene fakultete. Fakulteti održavaju dane otvorenih vrata. Nadležni opominju da treba upisivati samo akreditovane programe.

Postoji obaveza fakulteta da tokom šeste godine akreditacije podnesu zahtev za akreditaciju programa koje misle da nastave u narednom periodu, objašnjavaju na našem najstarijem i najvećem univerzitetu, prenosi RTS.

- Neki fakulteti nas nisu obavestili da su krenuli, pa smo im mi sad poslali samo jedan mejl da proverimo da vidimo kakvo je stanje sa njihovom akreditacijom, jer se brinemo da ne bi ušli posle u neki cajtnot, da ne bi zakasnili sa akreditacijom, jer Univerzitet u Beogradu neće upisivati studente na neakreditovane programe. To nije ni dozvoljeno - kaže prof. Petar Bulat, prorektor Univerziteta u Beogradu.

Rektorka Univerziteta u Beogradu profesorka Ivanka Popović navodi da se nadaju da što se tiče osnovnih studija negde između 9.500 i 10.000 studenata će biti na budžetu.

- Onda nešto manji broj na master studijama, ali to je izuzetno važno imajući u vidu da je studentima ta finansijska podrška jako važna i nadam se da će i ovi novi studijski programi koji se nude biti atraktivni za studente- dodaje Popovićeva.

Tako će programi, osim na fakultetima, biti predstavljeni i na samom Univerzitetu.

- Očekujemo prvi vikend posle prvog maja gde ćemo napraviti jedan veliki događaj gde ćemo predstaviti sve naše fakultete ili istraživačke institute koji rade u okviru Univerziteta u Beogradu i gde će kandidati koji ramatraju upis na neki od naših fakulteta moći da dobiju potpune informacije - ističe Bulat.

Na Univerzitetu u Beogradu školuje se 100.000 akademaca, odnosno dve petine ukupnog broja studenata u Srbiji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE