Obrenovac, 06.04.2020

MANJI BROJ IZOSTANAKA, VIŠI STEPEN BEZBEDNOSTI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 29.12.2019.
Roditelje će mejlom obaveštavati kada dete ne dođe u školu

Foto:Zorana Jevtić/Ilustracija
Roditelje će od drugog polugodišta škola mejlom moći da obavesti da njihovo dete odsustvuje s nastave, čime će se smanjiti broj izostanaka, uvereni su u Ministarstvu prosvete koje je ovu novinu najavilo.

Roditelji i sada zahvaljujući elektronskom dnevniku mogu da provere da li im je dete u školi. Čim nastavnik upiše da učenik nije na času, roditelj to može da vidi ukoliko uz posebnu šifru pristupi e-dnevniku.

Mejlovi sa obaveštenjem roditeljima slaće se preko elektronskog dnevnika, kažu u Ministarstvu prosvete. Koliko je mera važna u cilju smanjenja izostanaka toliko je važna i zbog mogućeg nestanka deteta.

Da su roditelju Monike Karimanović, koja je nestala 20. decembra, obavešteni odmah da dete nije u školi ranije bi alarmirali policiju, a potraga za njom bi ranije krenula, jer su prvi sati od nestanka najvažniji za ishod potrage.

Sumnja se da je dvanaestogodišnju Moniku oteo Ninoslav Jovanović zvani "Malčanski berberin", koji je već bio u zatvoru zbog silovanja devojčice. Nadimak je dobio jer je šišao žrtve.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE