Obrenovac, 24.01.2020

REČI HVALE ZA SRBIJU


Izvor: Kurir,Lokalne novine | Obrenovac, 05.10.2019.
Naša zemlja najpoželjnija destinacija u Evropi

Foto:Profimedia/Ilustracija
Srbija je izabrana za top destinaciju u Evropi u 2019. godini, objavio je poznati američki sajt "Travel leming", koji se bavi promocijom novih turističkih odredišta.

Više od 8.000 čitalaca ovog portala, zajedno sa stručnom komisijom sastavljenom od blogera i uticajnih ličnosti, odabralo je šest zemalja, za svaki kontinent po jednu - od Evrope i Afrike, do Severne i Južne Amerike, koje obavezno treba posetiti.

Kada su se rezultati sabrali, naša zemlja je izglasana kao najbolja u Evropi, a iza sebe je ostavila Hrvatsku i Sloveniju. Pored Srbije, na vrhu liste sa ostalih kontinenata našli su se Meksiko, Malavi, Oranž (Australija), Šri Lanka.

Kao glavni aduti zbog kojih je naša zemlja nagrađena ovom laskavom titualom navode se kultura, moda, priroda, dobar provod i srpska hrana. Za najlepše gradove u pobedničkoj Srbiji izabrani su Beograd i Novi Sad.

- Impresivne tvrdave na obalama Dunava, neodoljive planine oko Zlatibora, ulična umetnost Beograda i zabava na nekom od brojnih splavova na vodi - navodi se na sajtu i dodaje da je najbolje da se poseti neotkrivena Srbija od maja do septembra.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić potvrdio je za da je Srbija izabrana za broj jedan destinaciju u Evropi i dodao da se naša zemlja već godinama unazad odlično rangira na svim svetskim anketama.

U prilog svemu ovome ide i činjenica da poslednjih sedam godina imamo udvostručen rast stranih turista u našoj zemlji i da se Beograd najbolje kotira kao posebna destinacija.

Pored toga, ulaganja u turizam su velika, kako privatna, tako i državna, i s takvim trendom ćemo i nastaviti. Imidž je veoma bitan, to kakvu sliku šaljemo u svet. Isto tako, važno je napomenuti da ulažemo i u izgradnju, pa se samo sledeće godine očekuje otvaranje oko 20 novih hotela. Sve to zajedno, uz dobru ponudui usluge, vodi nas na tron, smatra Ljajić.

Ekonomista Ljubomir Madžar naglašava da su ovo sjajne vesti koje će doneti dobro kako samom ugledu naše zemlje, tako i razvoju turizma i privrede.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE