Obrenovac, 01.06.2020

BLIŽE SE PRAZNICI


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 06.11.2019.
Evo kako da spojite slobodne dane i namaknete što više odmora

Foto:Profimedia
Bliži nam se nova godina, i mnogi već razmišljaju o tome kako da spoje što višeslobodnih dana tokom praznika. Ovo se posebno odnosi na one koji su malo ili nisu uopšte odmarali tokom prethodnih meseci.

Podsetimo, građani Srbije tokom 2019. godine imali su ukupno 12 prazničnih neradnih dana, od kojih je devet padalo na radni dan, a tri za vikend.

I nisu svi iskoriščeni, upravo nam sleduje jedan, poslednji za ovu godinu, a mi vam dajemo neke ideje kako možete da iskombinujete dane, i da napravite sebi mini odmor. Naravno, u dogovoru sa vašim kolegama i poslodavcem.

Posle radne jeseni u septembru i oktobru, sleduje nam upravo kratka pauza sredinom novembra.

Naime, ponedeljak 11. novembar je neradni dan jer se tada obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Ako ste se do tad umorili od posla, pokušajte da izdejstvujete slobodne dane od 12. do 15. novembra i spojite čak 9 neradnih dana, od 9. do 17. novembra.

Ukoliko niste u mogućnosti, imajte na umu da je pre toga vikend, tako da i tri dana su nekada dovoljna za mali beg negde.

Kreće euforija oko Nove godine, a zvanično - slobodni dani ostaju 1. i 2. januar, odnosno sreda i četvrtak. Ipak, uz malo taktike i planiranja možemo da učinimo da se ova dva dana pretvore u nekoliko slobodnih.

Probajte da zamolite šefa i da iskoristite tri dana odmora u toj nedelji, pa tako uzmete odmor za 30 i 31. decembar, i petak (3. januar). Kada se to spoji sa dva dana koja nam daje država i sa vikendom pre i vikendom posle - eto pravog malog odmora.

Odmah zatim sledi nova nedelja i novi praznik, odnosno Božić, 7. januara koji pada u utorak. Ovde opet zavisi od vašeg umeća i pregovaranja i spremnosti na kompromis vašeg šefa.

Jedna od opcija je da uzemete dan odmora pa spojite sa prethodnom nedeljom (tako dobijete više od deset slobodnih dana), ili samo uzmete za tu nedelju "produženi vikend", zavisi i od vaših planova.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE