Obrenovac, 11.07.2020

VLASNICI LJUBIMACA U PROBLEMU


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 07.08.2019.
Pansion za psa do 15.000 dinara

Foto:Profimedia
Mnogi vlasnici kućnih ljubimaca, posebno pasa, na ivici su da odustanu od letovanja jer su cene u pansionima za pse katastrofalno visoke. Za 10 dana traže i do 15.000 dinara, i to u zavisnosti od veličine psa.

Iako mogu da vode i svoje kučiće na odmor, problem su neophodna dokumentacija, ali i sužena mogućnost nalaženja takozvanih pet frendli smeštaja. Ukoliko je sve to komplikovano, a nemate rodbinu i prijatelje koji su raspoloženi da se brinu o kučetu, evo šta da očekujete u pansionima za pse.

Primamljive reklame

Društvene mreže pune su oglasa u kojima se vlasnici pozivaju da baš kod njih ostave svog psa, a Kurir je pozvao jedan od njih.

- Poslujemo tako što građani koji ostavljaju ljubimce kod nas prvo popunjavaju upitnik koji se odnosi na specifikacije ljubimca, tj. na rasu, ali i same potrebe psa. Takođe, vlasnici sami donose hranu kako ne bi došlo do mogućih alergija - kažu u jednoj od tih organizacija.

Kada je reč o pansionima, oni bolji se brže popune, pa morate na vreme rezervisati mesto. Cene se, u proseku, kreću od 800 dinara po danu za manju rasu pasa, 1.000 dinara za srednju, odnosno 1.200 do 1.500 za veliku, preko 25 kilograma.

Životinja će na ovaj način biti u pogodnoj sredini, te će lakše podneti razdvajanje od porodice, ali imajte na umu da ćete za deset dana, koliko obično traju aranžmani za letovanje, morati da izdvojite do 15.000 dinara. Ipak, na ovaj način ljubimci će imati svu negu, a vaš boravak na odmoru je bezbrižan.

Zajedničko letovanje

Ukoliko je ta cena previsoka za vašu porodicu, a našli ste mesto za odmor gde može da boravi i vaš ljubimac, procedura da ga povedete nije jednostavna.

Prema informacijama do kojih je Kurir došao od turističkih radnika, pre svega pas mora da bude vakcinisan, čipovan, ali i da poseduje pasoš. Takođe, neophodno je da ima i zdravstvenu knjižicu u kojoj će stajati da je životinja zdrava.

- Sa većim ljubimcem veći su i problemi, pa putovanje avionom za one teže od osam kilograma znači da će pas biti smešten u teretnom delu aviona - kaže jedan od njih.

LISTA ZA PUTOVANJE S LJUBIMCEM:

- pasoš
- potvrda vakcinacije
- čip
- zdravstvena knjižica
- hrana
- neophodan pribor

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE