Obrenovac, 20.05.2019

LETO NA ADI za osobe sa invaliditetom, 'DrugA─Źiji? 2018' (FOTO,VIDEO)


Izvor: Jasmina Had┼żi─ç,Lokalne novine | Obrenovac, 10.06.2018
Goran ┼áehovi─ç je ispred Centra za nove ideje rekao da ovde osobe sa invaliditetom pokazuju svoje afinitete prema razli─Źitim sportovima, posebno su zainteresovani za ┼íah u prirodi, a jedna od inovacija je i joga za osobe sa invaliditetom.

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Centar za nove ideje je u partnerstvu sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograda i uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, bora─Źka i socijalna pitanja organizovao inkluzivnu sportsko-rekreativnu manifestaciju, pod nazivom DrugA─Źiji 2018 .  Ovom manifestacijom je na Adi Ciganliji sve─Źano otvoreno Leto na Adi za osobe sa invaliditetom.

Cilj manifestacije je da osobe sa invaliditetom poboljšaju psihofizi─Źko stanje bave─çi se sportsko-rekreativnim aktivnostima u prirodi i u Terapijskom vrtu Ade Ciganlije. Program manifestacije u─Źesnicima otvara mogu─çnost da se takmi─Źe u raznim disciplinama koje su prilago─Ĺene osobama sa invaliditetom, poput šahovskog turnira u prirodi, košarke u kolicima, pikada, bo─çanja, sede─çe odbojke, stonog tenisa, karatea i u─Źestvuju na joga ─Źasu za osobe sa invaliditetom.

Na sve─Źanom otvaranju prisutnim u─Źesnicima se obratio promoter projekta, legenda jugoslovenske i srpske atletike, gospodin Nenad Steki─ç. Manifestaciju je sve─Źano otvorio dr┼żavni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, bora─Źka i socijalna pitanja, gospodin Nenad Neri─ç kao i predstavnik Paraolimpijskog komiteta, Dra┼żenko Mitrovi─ç.

 

Goran Šehovi─ç je ispred Centra za nove ideje rekao da je ovom manifestacijom omogu─çeno da se obnove i koriste tereni koji do pre ─Źetiri godine nisu imali koš i po─Źeli su da propadaju. Ovde osobe sa invaliditetom pokazuju svoje afinitete prema razli─Źitim sportovima, posebno su zainteresovani za šah u prirodi, a jedna od inovacija je i joga za osobe sa invaliditetom.

U─Źenice Tehni─Źke škole iz Obrenovca, predvo─Ĺene defektološkinjom An─Ĺelkom Kaljevi─ç, izvele su na otvaranju numeru Plava ptica na znakovnom jeziku.

Promoter manifestacije, gospodin Nenad Steki─ç, naglasio je da mu je drago što je baš on izabran da bude promoter ove zna─Źajne manifestacije, ali je dodao da su svi prisutni tako─Ĺe promoteri jer svako na svoj na─Źin daje doprinos da manifestacija bude uspešna.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE