Obrenovac, 07.06.2020

I UNIFORMISANI NADRLJAJU


Izvor: Tanjug/Politika,Lokalne novine | Obrenovac, 11.10.2019.
U prvih 9 meseci ove godine u Srbiji napadnuto 835 policajaca

Foto:Ivan Milutinović
U prvih devet meseci ove godine u Srbiji je zabeleženo 835 verbalnih i fizičkih napada na policajce.

Prilikom tih napada lakše je povređeno 207 čuvara reda, dok su petorica završila u bolnici sa težim telesnim povredama.

Napadi na policajce najčešće se dešavaju prilikom uspostavljanja javnog reda, kontrole i regulisanja saobraćaja, provere identiteta i dovođenja, ističu u policiji.

Na uniformisana lica, navodi se, izgrednici najčešće naleću automobilima, gađaju ih flašama, kamenicama, potežu oružje i palice, vređaju ih i psuju.

List navodi nekoliko incidenata, u koje su bili uključeni pripadnici policije, među kojima je i nedavni sukob jednog taksi vozača sa saobraćajnom policajkom, tokom protesta taksista u Beogradu.

Policajka je, dodaje se, obavljala svoj posao i pokušavala je da usmeri vozila u jednom pravcu, ali se jedan od taksista na to nije obazirao i vređao je i psovao policajku.

On je priveden i protiv njega je podneta krivična prijava, a jedan od vođa taksista, Aleksandar Bijelić, osudio je ovakav postupak kolege i dodao da je taj vozač izabačen iz matičnog udruženja.

Prema prošlogodišnjoj statistici MUP-a Srbije, piše list, lane je izvršeno 1.080 krivičnih dela nad policajcima, od kojih je 234 završilo u bolnici.

Ukazuje da statistika pokazuje da se u Srbiji godišnje desi oko hiljadu krivičnih dela nad policajcima,da je tek svaki treći napadač osuđen na kaznu zatvora, a svaki šesti zbog ometanja službenog lica na dužnosti.

Ostale dve trećine napadača ili su oslobođeni ili kažnjeni uslovnom osudom. Za napad na policajca zaprećena kazna je od tri meseca do deset godina zatvora.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE