Obrenovac, 12.11.2019

NE NASEDAJTE


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 14.05.2019.
Informišite se na vreme o mejlovima koji ovih dana kruže Srbijom

Foto:Profimedia
Proteklih nekoliko dana stanovnicima Srbije stižu mejlovi u kojima se opominju u vezi sa upotrebom softvera koji nije legalan.

Pozvani su svi da prvo ispitaju da li je legalan softver koji koriste, a pružena je mogućnost da se proveri ispravnost programa koji koriste na sajtu Poreske uprave.

Pošiljalac ovog mejla je Poreska uprava, a sadržaj poruke je sledeći:

"Poštovani,

Podsećamo Vas da korišćenje nelegalnog softvera predstavlja povredu zakonom zaštićenog autorskog prava, koja povlači odgovornost po odredbama Zakona o autorskim i srodnim pravima i Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa za borbu protiv visoko tehnološkog kriminala.

Zato Vas pozivamo da u svom poslovanju koristite licenciran softver na računarima kako ne bi odgovarali za učinjeni prekršaj, odnosno privredni prestup.

Na internet stranici Poreske uprave objavljena je Kontrolna lista za kontrolu softvera kako bi mogli da se blagovremeno informišete o pitanjima i radnjama koje ćemo primenjivati u redovnom inspekcijskom nadzoru. Listu možete preuzeti putem linka:

http://www.poreskauprava.gov.rs/aktuelnosti/Ostalo/3525/inspekcijski-nadzor---kontrolne-liste.html

Samoproverom (popunjavanjem ove kontrolne liste pre inspekcijskog nadzora) možete proceniti stepen rizika i preduzeti mere za otklanjanje istog.

Detaljnije informacije po pitanju prava intelektualne svojine na računarske programe i baze podataka možete pronaći na sajtu Poreske uprave:

http://www.poreskauprava.gov.rs/o-nama/softver/legalnost.html"

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE