Obrenovac, 29.02.2020

U SRBIJI SE GRADI VIŠE NEGO PROŠLE GODINE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 16.05.2019.
Čak 80 odsto dozvola izdato za zgrade, a evo u kojim delovima zemlje se najviše gradi

Foto:Vlada Šporčić
Na teritoriji Srbije u martu su izdate 1.502 građevinske dozvole, a vrednost predviđenih radova po njima veći je za 53,6 odsto nego u istom mesecu prošle godine, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Broj građevinski dozvola veći je za 1,1 odsto nego pre godinu dana, gotovo 80 odsto ih je izdato za zgrade, a od toga više od polovine za stambene zgrade.

Svaka peta građevinska dozvola izdata u martu je za "ostale objekte", a najčešće za cevovode, komunikacione i električne vodove, otpada 20 odsto građevinskih dozvola izdatih u martu.

Prema dozvolama izdatim tokom marta, u Srbiji je prijavljena izgradnja više od 2.000 stanova sa prosečnom površinom od 74 kvadratna metra.

Predviđena vrednost radova novogradnje po dozvolama izdatim u martu iznosi 84,6 procenata od ukupno predviđene vrednosti radova.

Najveća građevinska aktivnost očekuje se u Braničevskoj oblasti, gde će prema dozvolama biti 43,9 odsto od vrednosti novogradnje a slede Beogradska i Južnobanatska oblast sa po oko 11 procenata i Sremska oblast sa 6,7 procenata.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE