Obrenovac, 31.03.2020

ŠTA MUČI SRPSKE RADNIKE?


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 16.12.2019.
Odbijeni ne znaju zašto nisu dobili posao

Foto:Depositphotos
Izostanak povratne informacije sa konkursa za posao kandidati ocenjuju kao najveću manu poslodavaca.

Čak 65 odsto učesnika ovogodišnje ankete sajta za zapošljavanje poslovi.infostud.com, reklo je da se ne bi ponovo prijavili na oglas za posao upravo zbog toga, a više od 70 odsto njih ne bi preporučilo ni drugima da konkurišu.

Naime, i tokom 2019. kandidati koji su konkurisali za poslove putem sajta Infostud.com dali su svoj sud o načinu na koji su poslodavci organizovali proces selekcije i regrutacije u svojim kopanijama.

Za razliku od prethodnih godina, ove godine anketirani kandidati su dali odgovor i na pitanja da li su pozvani na test ili intervju, kao i da li su tom prilikom dobili posao za raspisanu poziciju.

Od ukupnog broja anketiranih, skoro 77 odsto kandidata nije dobilo povratnu informaciju od poslodavca, i takav pristup su ocenili s negativnom ocenom 1,95. Izostanak povratne informacije, po kandidatima, u velikoj meri utiče na sam imidž kompanije, tako da je 65 odsto anketiranih reklo da se ne bi ponovo prijavili na oglas poslodavca, a više od 70 odsto je reklo da ne bi preporučili bliskim osobama da konkurišu na oglase tog poslodavca.

Iako je zbog izostanka povratne informacije o ishodu konkursa i prošle godine preko 60 odsto ispitanika reklo da se ne bi ponovo prijavili na oglas poslodavca i da to jako loše utiče na percepciju i brend samog poslodavca, kandidati su i ove godine u velikoj meri istakli svoje nezadovoljstvo merom u kojoj se to čini.

U anketi je ocenama od 1 do 5 bodovan način na koji je kompanija zakazala intervju, kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzina završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa.

U toku procesa selekcije i regrutacije kompanije su najbolje ocenjene za način na koje su zakazale test i intervju, i to ocenom 3,96, a potom i za dobijene informacije o radnom mestu (opis posla, radni uslovi, visina zarade) ocenom 3,7.

Brzina završetka procesa selekcije našla se na trećem mestu, sa ocenom 3,6. Kandidati koji su konkurisali ujedno su pohvalili kompanije koje su tokom ove godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE